Altındağ'da dönüşüm sürüyor: 11 spor tesisi fabrika ayarlarına dönecek

Altındağ'da dönüşüm sürüyor: 11 spor tesisi fabrika ayarlarına dönecek
Dr. Veysel Tiryaki’nin yeniden belediye başkanı seçilmesiyle Altındağ’da değişim ve dönüşüm devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki spor tesislerinde restorasyon süreci başlatıldı. 11 spor tesisinin yakın tarihte açılacağı öğrenildi.

2004-2019 yılları arasında Altındağ Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 3 dönem kuralı gereği görevinden ayrılan Veysel Tiryaki, 2024 yerel seçimlerinde yeniden Altındağ Belediye Başkanı seçildi. Mazbatasını aldığı ilk günden itibaren sahaya inen ve çalışmaya başlayan Tiryaki, ilk olarak ilçedeki eksikleri tek tek tespit etti.

gazeteilksayfa.com’dan Bedirhan Şahin’in haberine göre, bakımsız kalan spor tesislerinin yenilenmesi için karar alan Altındağ Belediyesi, ilçedeki 7 halı saha ve 4 basketbol sahasının tadilatı için ihale gerçekleştirdi. Aylardır devam eden çalışmalar neticesinde belediyeden Altındağlı gençlere güzel haber geldi.

Altındağ Belediyesi, spor tesislerinin bir ay içinde açılacağı bilgisini verdi. Belediye, spor tesislerinin yanı sıra ilçedeki mesire alanlarından müzelere, parklardan bahçelere kadar pek çok yenilik gerçekleştirmişti.

1.jpg

ŞİKÂYETLER ARTMIŞTI

Altındağlı vatandaşlar tarafından senelerdir kullanılan spor tesislerinin virane bir hale bürünmesi nedeniyle belediyeye pek çok şikayet iletildi. Özellikle ilçedeki halı sahaların zeminlerindeki problemler nedeniyle sakatlıklar yaşandığı öğrenildi. Tesisler için kolları sıvayan Tiryaki, öncelikle tadilat gerektiren tesisleri belirledi. Yapılan çalışmalar sonucu 7’si halı saha 4’ü basketbol sahası olmak üzere 11 spor tesisi için ihale açıldı. Devam eden tadilat ve restorasyon çalışmalarında ise sona yaklaşıldı. Spor faaliyetleri için başka ilçelere gitmek zorunda kalan Altındağlı gençlere müjde yine belediyeden geldi. Söz konusu tesislerin en geç 30 gün içinde açılacağı bilgisi paylaşıldı.

2-002.jpg

“TESİSLER KAPATILDI” İDDİASI GERÇEK DIŞI

Belediyenin ilçedeki spor tesislerinin tamamını kapattığı iddialarına yanıt veren yetkililer, iddiaların gerçek dışı olduğunu vurguladı. Belediye yetkilileri, göreve geldikleri günden itibaren Altındağ’daki tüm spor tesislerinde bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarına hız verdiklerinin altını çizerken; tesislerde zemin, demir ve teller başta olmak üzere tüm unsurlarda değişiklik yapıldığına dikkat çekti.

4.jpg

PEÇENEK VE ALTINKÖY DE YENİLENDİ

Göreve geldiği ilk günden itibaren köklü değişim ve dönüşüm başlatan Veysel Tiryaki, ustalık eserim dediği Altınköy’ü kapatarak tadilat çalışması başlatmıştı. Park ve bahçelerden, müze ve mesire alanlarına kadar Altındağ’daki hemen her noktada çalışma gerçekleştiren belediye, geçtiğimiz günlerde yaptığı görkemli törenle Altınköy’ü yeniden Ankaralıların hizmetine sundu.

Törenin açılışında konuşan Tiryaki, “7 yıllık bir emeğin sonucunda burayı açmıştık. Ben belediye başkanlığı görevime 5 yıl ara verdim. Bu süre zarfı içerisinde burası müze vasfından dönüştürülerek ticari işletme yoğunluklu bir dönem yaşadı. Göreve tekrar gelmemin üzerine tekrar çalışmalara başlayarak, amacına uygun bir şekilde müze haline getirdik” demişti.

Kaynak:gazeteilksayfa.com / Bedirhan Şahin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.