ABB’den personelin çalışma saatlerine sıcak ayarı!

ABB’den personelin çalışma saatlerine sıcak ayarı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, açık alanda çalışan ve aşırı sıcaklar nedeniyle zorlanan personelin mesai saatlerini yeniden düzenledi.

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, açık alanda çalışan ve aşırı sıcaklar nedeniyle zorlanan personelin mesai saatlerini yeniden düzenledi.

SERİN SAATLERE ÇEKİLDİ

Yeni düzenlemeye göre, Ankara Büyükşehir’de aşırı sıcak ortamlarda çalışan personel, zorunlu ve acil durumlar hariç daha serin saatlerde çalışabilecek.

HAMİLE VE HASTALARA KOLAYLIK

Hamile ve emziren kadınlar ile kronik hastalığı bulunan Büyükşehir personeli de sıcak saatlerde çalıştırılmayacak.

Ayrıca çalışanlara düzenli dinlenme ve serinleme fırsatları sunulacak.

Ankara Büyükşehir’in x hesabından yapılan açıklamada personelin çalışma şartlarında yapılan düzenlemeler şöyle duyuruldu:

“Başkentimizde etkisini gösteren aşırı sıcak havalar nedeniyle, personelimizin sağlığını ve iş güvenliğini korumak amacıyla çalışma koşullarında düzenlemeler yaptık.
Çalışma Saatleri: Aşırı sıcak ortamlarda çalışan personelimiz, zorunlu ve acil durumlar hariç daha serin saatlerde çalışabilecek.
Özel Durumlar: Hamile ve emziren kadınlar ile kronik hastalığı bulunan personelimiz, bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla zorunlu haller dışında sıcak saatlerde çalıştırılmayacak.
Sağlık ve Güvenlik: Çalışanlarımızın düzenli dinlenme ve serinleme fırsatları olacak, sık sık su içmeleri teşvik edilecek ve kapalı ortamda klimaların doğru kullanımı için önlemler alınacaktır.”

Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.