30 Ağustos Zafer Parkı dolup taşıyor

30 Ağustos Zafer Parkı dolup taşıyor
AŞTİ’nin yanı başındaki 30 Ağustos Zafer Parkı, yaz aylarının gelmesiyle Ankaralıların uğrak noktalarından biri oldu. Özellikle hafta sonları tıklım tıklım olan parkta piknik yapmak isteyen vatandaşlar yer bulmakta zorlanıyor.

Şehirlerarası Otobüs Terminali AŞTİ’nin hemen yanında bulunan ve şehir merkezinde sunduğu doğal alanlar ile dikkat eken 30 Ağustos Zafer Parkı, yaz aylarının gelmesiyle birlikte Ankaralıların uğrak noktalarından biri oldu.
Özellikle hafta sonları tıklım tıklım olan parkta piknik yapmak isteyen vatandaşlar yer bulmakta zorlanıyor. Parkta boş bank, kamelya bulamayan vatandaşlar, çimlerin üzerine serdikleri örtü ile piknik yapıyor.
Ankaralı ailelerin uğrak noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Parkı, sunduğu doğal yaşam alanları ve çeşitli aktivitelerle dikkat çekiyor. Parkta çocuk parkı, yürüyüş yolu, koşu yolu ve kafeterya gibi sosyal alanlar bulunurken, bisiklet kiralama noktaları da uygun fiyatlı hizmetlerle spor yapmayı sevenler için ideal bir ortam sağlıyor.

ŞEHİR MERKEZİNDE DOĞAL YAŞAM

166 bin metrekarelik geniş alanıyla dikkat çeken park, yaz aylarının gelmesiyle birlikte başkentlilerin uğrak noktalarından biri oldu. Ankaralılar, aileleri ile birlikte piknik yaparak keyifli vakit geçirirken yoğunluk nedeniyle erkenden gelen vatandaşlar parkta yer bulmaya zorlandıklarını belirtti. Yer bulamayan vatandaşların ise çimlerin üzerine serdikleri örtü üzerinde piknik yaptığı görüldü.

DOĞAYLA İÇ İÇE

Ateş yakmanın yasak olduğu parkta, aileler yanlarında getirdikleri yiyecek ve içeceklerle rahatça piknik yapabiliyor. Parkın içinde çocuk parkı, yürüyüş yolu, koşu yolu ve kafeterya gibi sosyal alanlar bulunuyor. Bu alanlar, ziyaretçilerin çeşitli aktiviteler yapmalarına olanak tanıyor. Tamamen doğal ve plastik olmayan malzemelerle yapılan çocuk oyun alanlarında oynayan çocuklar ise güneşli havanın tadını çıkarıyor.

SPOR VE UYGUN FİYATLI HİZMETLER

Belediyeye ait kafeterya ve bisiklet kiralama noktaları ile uygun fiyatlı hizmetler sunulan park, spor yapmayı sevenler için ideal bir ortam sunuyor. Belediyeye ait bisiklet kiralama noktasında bulunan bisikletleri kiralamak isteyen vatandaşlar 1 saatliğine 20 TL ödeyerek kiralayabiliyorken, parkın içinde 2 bin 500 metre uzunluğunda bisiklet yolu ve bin 450 metre uzunluğunda koşu yolu bulunuyor. Bu yollar, Ankara halkına şehir merkezinde doğal spor alanı imkanı sağlıyor.


Kaynak:www.haberilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.