MHP’li Öztürk’ten CHP’ye “Merih” tepkisi: İçimizdeki İrlandalılar

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bozkurtlu Merih Demiral heykeline karşı çıkan CHP’ye göstererek “UEFA’nın, ABD’nin, Avrupa’nın Türklüğe ve Bozkurta hasımlığını anlıyoruz da CHP’lilere ne oluyor yoksa içimizdeki İrlandalılar siz misiniz?” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda MHP Grubu’nun gündeme getirdiği ve Komisyona sevk edilen “şehre Merih Demiral’ın bozkurtlu heykelinin dikilmesi öneri”siyle ilgili tartışmalar büyüyor.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bozkurtlu Merih Demiral heykeline karşı çıkan CHP’ye göstererek “UEFA’nın, ABD’nin, Avrupa’nın Türklüğe ve Bozkurta hasımlığını anlıyoruz da CHP’lilere ne oluyor yoksa içimizdeki İrlandalılar siz misiniz?” dedi.

KOMİSYONA GÖNDERİLMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Ağustos tarihli toplantısında, MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, şehre milli futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesini önermiş, öneri oybirliği ile ilgili komisyona gönderilmişti.

Kararın duyulması ve basında “İzmir'e Merih Demiral heykeli dikilecek” şeklinde yer alması üzerine CHP’den peş peşe “karar bu anlama gelmiyor” açıklamaları gelmişti. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay “Bozkurt işareti yapan futbolcu heykelini İzmir’e dikmeyiz” demişti.

MHP’NİN TEPKİSİ SÜRÜYOR

CHP’nin bu tavrına MHP’den tepkiler gelmeye devam ediyor. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in ardından MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, CHP’ye tepki gösterdi.

İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR SİZ MİSİNİZ?

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, x hesabından yaptığı açıklamada, “UEFA’nın, ABD’nin, Avrupa’nın Türklüğe ve Bozkurta hasımlığını anlıyoruz da CHP’lilere ne oluyor yoksa içimizdeki İrlandalılar siz misiniz?” dedi.

Halil Öztürk şunları kaydetti:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde MHP’li Belediye Meclis Üyelerince “Bozkurt” yapan Merih Demiral heykelinin dikilmesi teklif edilmiş bu konu DEM’lenen CHP’li İznir Belediye Başkanınca komisyona sevk edilmiştir.

UEFA’nın, ABD’nin, Avrupa’nın Türklüğe ve Bozkurta hasımlığını anlıyoruz da CHP’lilere ne oluyor yoksa içimizdeki “İrlandalılar” siz misiniz? Rahat olun, Bozkurttan kimseye zarar gelmez! Anlıyoruz dış destekçilerinizden ürküyorsunuz!

Açıklama üstüne açıklama yapmanız suçluluk psikolojisinin bir göstergesi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Eylül’de hürriyetine kavuşturduğu İzmir “Bozkurt” ile birlikte tekrar hürriyetine kavuşacak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri