CHP’li Mesut Özarslan’a dikkat çeken ziyaret: “Ağabeylerim” diye duyurdu

CHP adayı olarak girdiği 31 Mart seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilen Mesut Özarslan’a dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti. CHP’li Özarslan, eski İyi Partili Adnan Beker ile Ümit Dikbayır'ın ziyaretini “ağabeylerim geldi” diye duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Ankara ilçelerinden Keçiören’de Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti. CHP’li Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ziyareti “ağabeylerim” diye duyurdu.

CHP’li Mesut Özarslan’ı makamında ziyaret eden isimler, Adnan Beker ile Ümit Dikbayır’dı. Her ikisinin de İyi Parti’den istifa etmiş isimler olması ziyareti anlamlı kıldı.

Özarslan, eski İyi Partili Adnan Beker ile Ümit Dikbayır’ın ziyaretini x hesabından şöyle paylaştı: “Ankara Milletvekilimiz ve Ağabeyim Sayın Adnan Beker ve Sakarya Milletvekilimiz ve Ağabeyim Sayın Ümit Dikbayır'a nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum.”

ADNAN BEKER: İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Siyasete 2009’da MHP’den Pursaklar Belediye Başkan Adayı olarak giren Adnan Beker, 2019 yerel seçimlerinde İyi Parti’den Çankaya Belediye Meclisi Üyesi seçildi ve 4 yıl Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İyi Parti Grup Başkan Vekili olarak görev yaptı. 2023’te İyi Parti’den Ankara milletvekili seçildi. Meral Akşener’in CHP ile ittifakını sonlandırmasının ardından, 16 Kasım 2023'te İyi Parti’den ayrıldı.

DİKBAYIR: İYİ PARTİ’DEN İHRAÇ

Ümit Dikbayır da, eski bir İyi Partili. İyi Parti’de Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı üyeliği yapan, Mali İşler Başkanlığında bulunan ve (27. Dönem) Sakarya Milletvekili seçilen Ümit Dikbayır, 5 Aralık 2023 tarihinde Meral Akşener'in ailesinin banka hesaplarını incelettiği iddiasının kamuoyunda gündeme gelmesinden sonra genel başkan sevkiyle partiden ihraç edilmişti.

KENDİSİ DE ESKİ BİR İYİ PARTİLİ

Eski İyi Partililer Adnan Beker ile Ümit Dikbayır’ın ziyaret ettiği CHP’li Mesut Özarslan da eski bir İyi Partili olmasıyla biliniyor. Özarslan, İyi Parti’de Kurucular Kurul Üyeliği, Kurucu Ankara İl Başkanı gibi birçok görevde bulunmuştu. Ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Büyükşehir’de göreve getirilmiş, 31 Mart seçimlerinde de Yavaş’ın etkisiyle CHP’nin Keçiören adayı olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri