Bakan kuduzla dans ediyor: Uyutmaya gönlüm razı değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hem kuduz vakalarının artmasından dert yandı hem de sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin uyutulmasına karşı çıktı. Koca’nın bu çıkışı “Bakan kuduzla dans ediyor” yorumlarına neden oldu.

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu ve sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören kanun taslağına karşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan beklenmedik bir eleştiri geldi.

HEM KUDUZDAN DERT YANDI HEM DE…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hem kuduz vakalarının artmış olmasından yakındı hem de sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin uyutulmasına karşı çıktı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kuduz vakalarında bir artış söz konusu. Buna karşı alınması tartışılan, kararı bize, bakanlığımıza ait olmayan bazı önlem seçenekleri var. ‘Uyutmak’ gibi görünürde, ismiyle insancıllaştırılmış seçeneğe benim gönlüm razı değil” dedi.

SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu açıklaması, başıboş sokak köpeği terörüne karşı verdiği mücadele ve köpek saldırısı mağdurlarının avukatlığını üstlenmesiyle bilinen Avukat Meltem Zorba’nın tepkisi çekti.

BAKAN KUDUZLA DANS EDİYOR

Avukat Meltem Zorba, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sözlerini “Bakan kuduzla dans ediyor” diye yorumladı.

Zorba sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Biz ne yaşıyoruz böyle delirmemek işten değil! Bakan kuduzla dans ediyor gazeteci de onu alkışlıyor! Kimse demiyor ki bu millet neden ısırıldı yaralandı, köpeklerinizin dışkısına mikrobuna maruz kaldı yetmedi ülkeyi ortaçağ hastalığı kuduzun kucağına attınız böyle bakan olur mu? Halk sağlığını kim koruyacak diye soran gazeteci yok…” ifadelerini kullandı.

“İLK SİZİN AYAĞA KALKMANIZ LAZIMDI”

Bakan Koca’nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımın ardından sivil toplum kuruluşları da harekete geçti. Güvenli Şehirler adlı onaylanmış hesap, Bakan Koca'ya, "Yaklaşık iki saat önce Anadolu Ajansı'nın paylaştığı veriler neredeyse kuduz salgını olduğunu gösteriyor. Milletin çocuklarına rağmen neden gönlünüz razı değil sayın bakanım?" diye sordu.

Güvenli Sokaklar Derneği ise Bakan Koca'nın paylaşımına, "Yaptığınız ülkede devlet hastanelerinin içi dışı başıboş köpek dolu. Kist Hidatik vakaları 8.8 kat artmış. Tek bir defa konuya dair açıklama yapmayıp bugün tüm medeni dünyada uygulanan çözümleri 'radikalize' etmek tek kelimeyle 'halk sağlığını şahsi politik ajandanıza' kurban etmektir! Bu memlekette bu sorunun çözümü için ilk sizin ayağa kalkmanız lazımdı" şeklinde tepki gösterdi.

TUNAHAN’IN BAĞIRSAKLARINI YEDİLER SAYIN BAKAN

Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu ise “Kuduz % 99 köpeklerle bulaşıyor! Kuduz ülkesi olduk. İnsanlar paramparça oluyor. Yüzbinlerce ısırılıyoruz.. Mahra beni uyutun diye ağlıyordu.. Tunahan’ın bağırsaklarını yediler.. Nineler parça parça defnedildi. Mustafa’yı kuduz oldu da uyuttular.. Niye hiç sesiniz çıkmadı, sadece baktınız Bakan?” ifadelerini kullandı.

ACIDAN "BENİ UYUTUN" DİYE YALVARIYORDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir tepki de köpek terörü yüzünden hayatını kaybeden Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya Pınar'dan geldi.

Derya Pınar "2 sene önce kızım hastanede acılar içinde 'Beni uyutun' diye çığlıklar atarak yalvarıyordu. Köpekleri uyutmaya gönlü razı olmayan @drfahrettinkoca ya sesleniyoruz! Sen kimin sağlık bakanısın?" paylaşımı yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri