Hayvan lobicilerine tepki: Köpek sömürüsünü durdurun

Ankara’ya kaçırdığı kuduz köpeklerle gündeme gelen Buket Özgünlü, sosyal medya hesabı üzerinden vücudu tümörle kaplı bir köpek için para istedi. Veteriner hekimlerin “Bu durumda ötenazi uygun görülür” dediği köpeğin sömürüsü vatandaşlardan tepki çekti.

Şanlıurfa’dan Ankara’ya kaçırdığı 29 kuduz köpekle ülke gündemine bomba gibi düşen Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü, sosyal medyadan paylaştığı videoyla yüzü ve vücudu tümörle kaplı bir köpek için sözde yardım kampanyası başlattı.

Videoda yaşaması mümkün görünmeyen köpek için vatandaşlardan para isteyen Özgünlü, “Bunu dağ başında bulduk. Maalesef tedavi sürecimiz uzun ve masraflı olacak. Aşağı yukarı verilen fiyat 5 bin 800 TL. Sintigrafi 45 bin TL. Radyoterapi seansı 6 bin 500 TL. Aşağı yukarı 8 seans radyoterapi alması gerekiyor. Nereden baksak bir 80 bin TL masraf çıkacak, operasyon hariç” ifadelerini kullandı. Görüntülere vatandaşlardan “Botoks ve dolgu zamanı geldi, üzerine de tatile gitmek istiyorsun? Birkaç saate hallederler sen canını sıkma” yorumu geldi.

ÖTENAZİ UYGUNDUR

Konuyu değerlendiren veteriner hekimler köpeğin bu halde uzun süre yaşamasının mümkün olmadığını vurgulayarak, “Videoda köpeğin ağzında görünen büyük bir tümör kitlesi var. Bu kitle ağızdan köpeğin beynine kadar ulaşmıştır. Ayrıca bu tümörden dolayı hayvan yemek yiyemiyordur. Bu durumlarda köpeğe ötenazi yapılması uygun görülür” dedi.

SÖMÜRÜYE DEVAM

Görüntülerin gündeme gelmesinin ardından Buket Özgünlü’ye sert bir dille tepki gösteren vatandaşlar şu ifadeleri kullandı;

“Botoks ve dolgu zamanı geldi. Üzerine tatile mi gitmek istiyorsun? Birkaç saate hallederler, sen canını sıkma.”

“Yazık şu hayvana çaresizce yüzlerine bakıyor. Ağızları açılınca vicdan merhamet dersi verenler bunlar. Değişen bir şey yok, dur diyen yok, sömürüye devam.”

“Hayvanseverlik hırsızlık olmuş. Vay be! Son demlerinde ne vursak kar diyorlar.”

“Köpekler üzerinden dilencilik yapanları durdurun”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Altındağ Belediyesi’nden köpek katliamı açıklaması: Haksız bir suçlama

Güncel Haberleri