Köpekçi vekillere isyan ettiler: Mağdurların gözyaşında boğulun

TİP ve DEM’li vekillerin sözlü saldırısına uğrayan başıboş köpek terörü mağduru aileler isyan etti. Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, kendisini şovculukla suçlayan vekiller için “Mağdurların gözyaşlarında boğulun" dedi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda gerçekleşen başıboş köpeklere ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine komisyon üyesi milletvekillerinin yanı sıra başıboş köpek saldırılarından mağdur olan ailelerden 10 yaşındaki kızı Mahra Melin’i kaybeden Murat ve Derya Pınar ile yine köpek saldırıları sonucu ağır yaralanan Tunahan’ın babası Halil Yılmaz da katıldı.

TİP ve DEM Parti milletvekilleri, ilk olarak komisyonda söz alan iktidar milletvekillerinin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Önce insan önce çocuk” sözlerine destek veren Murat Pınar ve eşi Derya Pınar’a “şovcu” dedi. Ardından yaşananlarda muhalefet vekilleri “Köpekleri sokakta istiyor mu diye çocuklara sordunuz mu?” diye konuştu. “Ben sordum” cevabı veren Halil Yılmaz’a “Sen kimsin?” diyerek ses yükseltti. O anları gazetemize anlatan Murat Pınar, “Allah’ın adalet terazisi şaşmaz. Derya’nın gözyaşında boğulsunlar” derken, baba Halil Yılmaz ise “Ben sordum. Köpekleri istiyor musun? ‘İstemem’ dedi. ‘Yavrusunu istiyor musun?’ dedim ‘İstemem’ diyerek cevapladı.

DERYA’NIN GÖZYAŞINDA BOĞULUN

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndun ilk görüşmeleri gerçekleşti. Komisyon, muhalefet milletvekillerinin başıboş köpek sorunu mağduru ailelere verdiği tepkilere sahne oldu. Vekiller yaşanan tartışmalarda Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliğe karşı çıkarak “kısırlaştır, yerinde yaşat” ilkesini savunmaya devam etti.

Bazı muhalefet milletvekilleri, Antalya’da başıboş köpek saldırısından kaçarken kamyonun altında kalan 10 yaşındaki Mahra Melin’in annesi Derya Pınar ve eşi Murat Pınar’a tepki gösterdi. Derya Pınar ve Murat Pınar’ın “önce insan, önce çocuk” diyen iktidar milletvekillerini alkışlaması sonrası sinirlenen muhalefet milletvekilleri ailenin üzerine yürüdü ve “şov yapma” dedi.

Derya Pınar muhalif milletvekillerinin tepkileri sonrası gözyaşlarına hakim olamazken; baba Murat Pınar, “Hepsini Allah’a havale ediyorum. Allah’ın adalet terazisi şaşmaz. Derya’nın gözünden akan yaşta boğulsunlar. ‘Önce insan önce çocuk’ diyen milletvekillerinden sonra alkışlamamızla birlikte tepkiyle karşılaştık. Aralarında TİP ve DEM’in yanı sıra Atatürk’ün kurduğu ama maalesef halktan uzak partinin milletvekilleri de bulunuyordu. Bu insanların, kanuna karşı çıkarak çocuğunu kaybetmiş ve çocuğu ağır yaralanmış ailelere olan davranışlarını kınıyorum” diyerek yaşananları anlattı.

BUNA YÜREK NASIL DAYANIR?

Keçiören’de onlarca başıboş sokak köpeğinin saldırısının ardından 15’inci ameliyatına giren 10 yaşındaki Tunahan’ın babası Halil Yılmaz, komisyonda yaklaşık 7-8 saat boyunca sabırla konuşulanları dinlediğini belirterek, “Çocuğum ve diğer çocuklarımız için oradaydım. Çocuklar köpeklerle yaşamaya alışmalı diye savundular, buna yürek nasıl dayanır. Mağdur olanlar aileler değil de onlar gibiydi. ‘Sen kimsin’ demesi bizi çok üzdü. Meclis’te değil de başka bir yerde gibiydik. Sabredersem muradıma ererim dedim. ‘Çocuklara sordunuz mu?’ diye konuştular ben çocuğuma sordum köpekleri istiyor musun diye, ‘istemem’ dedi. Yavrusunu istiyor musun dedim, ‘istemem’ dedi. Çocukları alet etmeyin demek çocukları kurban edin demek. Bu ölen, yaralanan vatandaşların canı can, kanı kan değil demek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sözde köpek sever Sera Kadıgil: DEM’e aşık, şehitliğe düşman

Güncel Haberleri