Maliye Bakanlığı’ndan şaşırtan “Ahi Evran Üniversitesi” özelleştirmesi

Maliye Bakanlığı, Kırşehir’de 558 dönümlük arsaları üzerlerindeki yapılarla birlikte satışa çıkardı. Parsel Sorgu Sistemi’nde sözkonusu arsalarda Ahi Evran Üniversitesi’nin gözükmesi şaşkınlığa neden oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kırşehir’de 558 dönümlük arsaları üzerlerindeki yapılarla birlikte satışa çıkardı. Parsel Sorgu Sistemi’nde sözkonusu arsaların üzerinde Ahi Evran Üniversitesi’nin gözükmesi şaşkınlığa neden oldu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan duyuruya göre, Kırşehir merkeze bağlı Kındam Mahallesi’nde bulunan ve toplam büyüklükleri 558 bin 770 metrekare olan 3 parsel arsa satış yöntemiyle özelleştirilecek.

İlan.gov.tr'de yayınlanan duyuruya göre, 4548 ada 4 parsel, 4549 ada 1 parsel ve 4550 ada 1 parsel numaralı toplam 558.770,00 m² yüzölçümlü taşınmazlar ve üzerindeki yapılar bir bütün halinde satılacak.

“AHİ EVRAN ÜNİVERSİTE” ÇIKIYOR

Satış yöntemiyle özelleştirilecek olan arsaların Parsel Sorgu’daki yerine bakan vatandaşlar büyük bir şokla karşılaştı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Parsel Sorgu Uygulaması’nda sözkonusu ada parseller girildiğinde ekranda “Ahi Evran Üniversitesi” etiketli alanlar açılıyor. Bu nedenle satılacak olan arsaların, Ahi Evran Üniversitesi yerleşkesi olduğu sanılıyor.

ÖİB İLE GÖRÜŞTÜK

haberilksayfa.com olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkilileriyle görüşerek, “Bu işte bir yanlışlık mı var” sorusunun cevabını aradık. Satılacak olan parsellerin doğru olduğunu belirten ÖİB yetkilileri, Tapu’da sözkonusu parseller üzerinde Ahi Evran Üniversitesi’nin gözüktüğünü ancak bunun gerçekte böyle olmadığını kaydetti.

YURT BİNASI YAPILDIĞIYLA KALMIŞ

Yetkililer “Kırşehir'deki bu Hazine arsaları 1995’te Ahi Evran Üniversitesi kurulması için tahsis edilmiş ancak üniversite buraya değil, başka bir yere kurulmuş. Buraya ise sadece birkaç yurt binası yapılmış, üniversite başka yere yapılınca bu binalar öylece kalmış. Şuan kullanılmıyor” bilgisini verdi.

TEMİNAT BEDELİ 30 MİLYON TL

Bu arada, Özelleştirme İdaresi’nin sözkonusu satış ihalesi 1 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. İhale şartname bedeli 25 bin TL olarak açıklandı. Toplam büyüklükleri 558.770,00 metre kare olan arsalar için talep edilen geçici teminat bedeli ise 30 Milyon Türk Lirası. Muhammen bedeli ise bilinmiyor. Teminat bedelinin 30 milyon TL olması, arsaların değerine dair bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri