Emekliye zam düzenlemesi tamamlandı: Bugün Meclis’e geliyor

Emekli aylıkları yeniden düzenleniyor. Emekliye zam düzenlemesi tamamlanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. En düşük emekli aylığının artırılmasını öngören düzenlemenin bugün Meclis’e sunulması bekleniyor.

Ekonomik olarak zor durumda olan emeklilerin seyyanen zam ve taban aylığın artırılması talepleri üzerine başlatılan çalışmada sona gelindi. AK Parti kurmayları ile ilgili bakanlar, üzerinde çalıştıkları emekli aylığı düzenlemesini tamamladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından düzenlemenin bugün Meclis’e sunulması bekleniyor.

Emekliye zam düzenlemesi ile ilgili detaylar da basına sızdı.

2 BİN TL ARTIŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

Edinilen bilgilere göre, AK Parti kurmayları ile ilgili bakanlar arasında yapılan görüşmelerde en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin TL’ye yükseltilmesinde karar kılındı. Taban aylığın 12 bin 500 TL de olabileceği belirtiliyor.

Düzenleme bu temelde yapıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliye zam düzenlemesi üzerindeki incelemesini gün içinde yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından düzenleme Meclis Başkanlığı’na sunulacak.

GÖZLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en düşük emekli maaşına yapılması öngörülen 2 bin TL’lik artışı az bulup, rakamı artırabileceği ifade ediliyor.

TEMMUZ MAAŞINA YETİŞMİYOR

Bu arada, en düşük emekli aylığındaki artış temmuz ayı maaşlarına yetişmeyecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zam alacak ancak kök maaşı 8 bin TL ve altı olanlara 10 bin lira ödenecek, kanun çıktıktan sonra fark ağustosta verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri