Kurumlarda yaz hazırlığı: Kimi Kur’an, kimi bale kursu düzenliyor

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla kurumlar hazırlıklara başladı: Çocuklar için bazı kurumlar yaz Kur’an Kursları düzenlerken, bazı belediyeler bale gibi dans kursları organize ediyor.

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla belediyeler başta olmak üzere kamu kurumlarında hummalı bir hazırlık başladı. Çocuklar için bazı kurumlar yaz Kur’an Kursları düzenlerken, bazı belediyeler bale gibi dans kursları organize ediyor.

Özellikle Müftülükler önceki dönemlerde olduğu gibi yazları da 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an Kursları açıyor ve bu kurslar büyük rağbet görüyor. Yine bazı belediyeler çocuklar ve gençler için Kur’an eğitimi de içeren yaz kamp programları hazırlıyor.

Örneğin Ankara’da Yenimahalle Müftülüğü Şentepe Mevlana 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun öğretmen ve öğrencileri yıl boyunca kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de açlıkla mücadele eden kardeşlerine bağışlayarak büyük takdir topladı.

BALE KURSLARI DA VAR

Diğer taraftan bazı belediyeler ise, küçük çocuklara bale gibi dans öğretmek amaçlı etkinlikler düzenliyor.

Örneğin Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin Çocuk Birimi’nde miniklere bale gibi dansların eğitimleri veriliyor. Nitekim Belediye Çocuk Birimi geçtiğimiz günlerde yılsonu etkinliği düzenledi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte 4-5 yaş grubundan çocuklar "İlk Sahnem" adlı bir bale gösterisi yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri