Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin Alevi mi?

Göreve geldiği ilk günden bu yana hep halkın içinde olan Mamak Belediye Başkanı’nın geçmişi ve daha önce ne iş yaptığı merak ediliyor. Ayrıca Veli Gündüz Şahin Alevi mi sorusunun cevabı aranıyor.

Başkent Ankara'nın merkez ilçelerinden Mamak'ın Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ile ilgili sosyal medyada ilginç bir soru gündeme geldi. Kimi kullanıcılar tarafından Veli Gündüz Şahin Alevi mi sorusunun cevabı aranıyor.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Mamak Belediye Başkanı seçilen ve başkanlık koltuğuna oturduğu ilk günden itibaren hal, hareket ve konuşmalarıyla halkla iç içe bir görüntü sergileyen Veli Gündüz Şahin’in vatandaşlarla “lan”lı diyalogu da hayli sempatik bulunuyor.

Veli Gündüz Şahin’in hemen her belediye çalışmasına bizzat katılması, çalışmaları yerinde takip edip, personele direktif vermesi ve bu esnada halkın talep ve isteklerini dinlemesi daha önce ne iş yaptığı sorusunu akla getiriyor. Kimi vatandaşlar da şimdilerde Veli Gündüz Şahin Alevi mi sorusunun cevabını arıyor. Bunda Mamak Belediyesi’nin Aşure Günü etkinliğinde semah gösterisi yapılmasının etkili olduğu değerlendiriliyor.

SEMAHLI ETKİNLİK DİKKAT ÇEKTİ

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, düzenledikleri Aşure Günü etkinliğiyle ilgili paylaşımında "Aşure lokmasında payımıza sevgi düştü. 100.Yıl Millet Bahçemizde bir araya geldiğimiz canlarla aşure lokmamızı paylaştık. Aşure lokmasıyla muhabbetimiz birleşti, sevgimiz ve gönül köprümüzle kardeşliğimiz güçlendi" demişti. Şahin'in paylaştığı videoda da sözkonusu etkinlikte Alevi türkülerinin seslendirildiği ve semah gösterisinde bulunulduğu görülüyordu.

ÇORUM ALACA DOĞUMLU

Tüm bu soruların cevapları haberimizde:

Mamak Belediyesi’ndeki özgeçmişine göre, Veli Gündüz Şahin, 1963 yılında Çorum Alaca’da doğdu. 1990 yılından bugüne Mamak’ta yaşıyor; yaklaşık 35 yıldır Mamaklılarla iç içe.

Siyasete 2002’de CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak başladı. Ardından Mamak CHP İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. Bu görevi yaklaşık 6 yıl sürdü.

2007’de CHP’den Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu ancak seçilemedi. 2009’da CHP Mamak Belediye Başkanı Adayı oldu ancak yine seçilemedi.

STK’LARDA AKTİFTİ

2010 yılında CHP Parti Meclisi’ne girdi. 2 yıl parti meclisi üyeliği görevinde bulundu. Veli Gündüz Şahin, siyasi çalışmalarının yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinde ve derneklerde görev aldı. Veli Gündüz Şahin, CHP Adayı olarak girdiği 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde yüzde 52 oyla Mamak Belediye Başkanı seçildi.

VELİ GÜNDÜZ ŞAHİN ALEVİ Mİ?

Veli Gündüz Şahin Alevi mi sorusunun cevabı konusunda ise, henüz herhangi bir bilgiye rastlanmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Mamak Belediyesi Acun’a özendi: Yetenek sizsiniz yarışması düzenliyor
MHP İzmir Teşkilatı’ndan bozkurtlu Merih heykeli açıklaması
Türk İş’ten “gelir adaleti” açıklaması: Durum çok vahim

Belediyeler Haberleri