Köpekler için halktan para toplayacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahiplenilmeyen köpeklerin bakımı için halktan para toplamaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Vahap Seçer herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yYni yasaya göre, belediyeler toplayacağı sokak köpeklerine sahiplendirene kadar bakmak zorunda. Sahipsiz köpekler, kısırlaştırılsa bile sokağa yeniden salınamayacak. Bu uygulamanın kendilerine büyük mali yük oluşturduğunu gören belediyeler, çözüm üretmeye çalışıyor.

Bu noktada Mersin Büyükşehir Belediyesi, sahiplenilmeyen köpeklerin bakımı için halktan para toplamaya hazırlanıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “sokak hayvanları için kampanya başlatacaklarını” açıklayarak, yardım toplayacaklarının sinyalini verdi.

KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

CHP’li Başkan Vahap Seçer, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin yasalaşmasının ardından sokak hayvanlarını yaşatmak için kampanya başlatacaklarını duyurdu. Seçer herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.

BÖYLE DUYURDU

Vahap Seçer kişisel sosyal medya hesabından yayınladığı videoda şunları söyledi: "Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Önceki yasada belediyeler, sokak hayvanlarını toplayıp, bakımlarını yapıyor, kısırlaştırıyor ve mümkünse sahiplendiriyorlardı, değilse tekrar sokağa bırakıyorlardı. Yeni yasada, belediyeler bu işlemleri yine yapacak. Eğer sahiplendiremiyorsa, artık sokağa salmayacak, onları tutacak. Ve ihtiyaç duyulması halinde, bu hayvanlar 'uyutma' adı altında öldürülecekler. Tabii ki biz canları öldürmek değil, yaşatmak için çaba göstermeliyiz. Tam da burada siz değerli yurttaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Uzun günlerdir yaptığımız bir çalışma sonucunda önümüzdeki günlerde Mersinli hemşehrilerimizle bu konuyla ilgili bir kampanya tanıtımı yapacağız. Herkesi bu kampanyaya dahil olmaya çağırıyoruz. Amacımız, bu canları öldürmek değil, bu canları yaşatmak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Beşikçioğlu'ndan ilginç proje: Köpekleri istihdam edecek
Köpekçiler TBMM koridorlarında garip hareketler yaptı
Köpekçiler bağış dileniyor: Kaliteli mama ve alt bezi alacağız

Belediyeler Haberleri