Keçiören Belediyesi kreş zammında diğer ilçelere rahmet okuttu!

Ankara’daki belediye kreşlerinden zam haberleri gelmeye devam ediyor. Sincan, Çankaya ve Altındağ’ın ardından Keçiören Belediyesi de bünyesindeki kreşlere fahiş zam yaptı. Keçiören zam oranı ile diğer üç ilçeye rahmet okuttu!

Mesut Özarslan yönetimindeki Keçiören Belediyesi, yeni dönem kreş fiyatlarına öyle bir zam yaptı ki, yüksek bulunan Sincan, Çankaya ve Altındağ’daki ücretlere rahmet okuttu.

Keçiören Belediyesi’ne bağlı olan 3 kreşte 2024-2025 dönemi aylık ücreti 8 bin 400 lira oldu. Geçen yıl birçok ilçede olduğu gibi 3 bin-3 bin 500 TL fiyat bandında olan Keçiören Belediyesi’ne bağlı kreşlerde yapılan zam yüzde 180 oldu. Altındağ, Mamak, Çankaya ve Sincan’daki kreşler bu yıl 6-7 bin lira bandında aylık ücret talep ederken; Keçiören’deki fiyatları vatandaşlar şaşkınlıkla karşıladı.

8 BİN 400 LİRA OLDU

Ankara’da ilçe ilçe belediyeye bağlı kreşlerin ücreti belli oldu. Altındağ, Çankaya ve Sincan’ın ardından kreş ücretini açıklayan Keçiören Belediyesi ilçede kendisine bağlı 3 kreşteki aylık ücreti 8 bin 400 olarak belirledi. Keçiören’deki kreşlerin geçen yıl 3 bin lira olan ücretin yüzde 180 artırılması vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. Aynı zamanda Keçiören’deki Gül Kreş’te kontenjanın dolduğu ve vatandaşların diğer iki kreşe yönlendirildiği görüldü.

ALTINDAĞ’DA YÜZDE 89

Öte yandan kreş ücretlerini açıklayan diğer belediyelerden Altındağ’da geçen yıl 3 bin 200 lira olan kreş ücretini yüzde 89 artırarak; bu yıl 6 bin lira olarak duyurdu.

SİNCAN VE ÇANKAYA’DA YÜZDE 100

Sincan ve Çankaya’da geçen yıl 3 bin 500 lira olan kreş ücretleri yeni dönem için yüzde 100 zamla birlikte 7 bin lira olarak açıklandı.

GÖZLER BÜYÜKŞEHİR’DE

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de şehir genelinde 25 adet kreşi bulunuyor. Büyükşehir’e ait kreşlerden İşçi Blokları Çocuk Etkinlik Merkezi’ne kayıt başvuruları 22 Temmuz’da başlamıştı. Ancak fiyat henüz açıklanmadı. İşçi Blokları Çocuk Etkinlik Merkezi’nin geçen yıl ki yani 2023-2024 dönemi aylık ücreti 2750 TL’ydi. Yeni dönem rakamının ne olacağı merak ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Keçiören çocuk lunaparkı bakım nedeniyle kapatıldı

Belediyeler Haberleri