İstanbul ve Ankara’dan sonra Zonguldak da kent lokantasına kavuşuyor

İlk olarak İstanbul Büyükşehir’in açtığı kent lokantaları ülke geneline yayılıyor. Ankara’da da Altındağ Belediyesi tarafından Millet Lokantası adıyla açılan uygun fiyatlı lokantalar şimdi de Zonguldak’ta açılıyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, kent lokantaları projesiyle ilgili "Günümüz koşullarında özellikle dar gelirli, emeklilerin ya da öğrencilerimizin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu biz biliyoruz. Bu anlamda gerçekten ev yemekleri kalitesinde 50 liraya 3 çeşit yemeği Zonguldak halkıyla buluşturacağız" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçireceği projeleri Anka’ya anlattı. Erdem, esnafın gelirine engel olmamak için kent lokantalarını saat 13.30'da açacaklarını kaydederek, konuya ilişkin şunları söyledi:

3 ÇEŞİT YEMEK 50 TL

"Bütün seçim kampanyası boyunca sosyal belediyeciliğe, kent lokantalarına çok vurgu yapmıştık. Tabii ki kamuoyunda karşılık gördü. Günümüz koşullarında özellikle dar gelirli, emeklilerin ya da öğrencilerimizin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu biz biliyoruz. Bu anlamda gerçekten ev yemekleri kalitesinde 50 liraya 3 çeşit yemeği Zonguldak halkıyla buluşturacağız. Bu sadece bununla kalmayacak. Ama şunu söyleyebiliriz; diğer lokantacı esnaflar ile yarış halinde olmayacağız, onların gelirlerine göz dikmek için bunu yapmayacağız. İlk başlangıç noktasında saat 13.30'da başlayacağız ki özellikle mesai saatlerini onlar kullanmış olsun.”

HALK EKMEK DE GELİYOR

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ayrıca şunları söyledi: “Ayrıca sosyal demokrat belediyecilik anlayışında olduğu gibi halk ekmek satış noktaları burada gündemde. Bunu da yakın bir tarihte Zonguldaklılar ile buluşturacağız. Gezici kütüphaneler yapacağız. Her mahalleye bir sosyal asistan tayin edeceğiz, yaşlılarımız için hasta bakım üniteleri oluşturacağız. Hastalarımızı hastaneye getirip götüreceğiz. Bu ve bunun gibi birçok hizmeti Zonguldak halkı ile buluşturacağız."

ANKARA’DA MİLLET LOKANTASI: 4 ÇEŞİT YEMEK 90 TL

İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı kent lokantaları Ankara’da da millet lokantası adıyla hizmet veriyor. Ankara’da Altındağ Belediyesi tarafından açılan Millet Lokantası’nda 4 çeşit yemek 90 TL’ye sunuluyor.

ÇANKAYA’YA DA AÇILIYOR

Ankara’da Çankaya Belediyesi de Cebeci’ye kent lokantası açmayı planlıyor. Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Cebeci’de açılacak olan Cebeci Kent Lokantası’nda yemeklerin diğerleri gibi uygun fiyattan satılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri