Etimesgut Belediyesi’nde 7 personel işten çıkartıldı: Yaşananlar Beşikçioğlu’nun o sözünü hatırlattı

Etimesgut Belediyesi Hayvan Hastanesi’nde görevli 7 belediye personeli sebep gösterilmeksizin işten çıkartıldı. Yaşanan olay Başkan Erdal Beşikçioğlu’nun “Hiçbir belediye personeli işinden olmayacak” sözünü akla getirdi.

Etimesgut Belediyesi’nde işçi kıyımı başladı. 20 Mart’ta açılan Etimesgut Belediyesi Hayvan Hastanesi’nde görevli 4 uzman veteriner hekim ve 3 adet sağlık, danışma ve temizlik personelinin işten çıkarıldığı öğrenildi. İşten çıkarmaların ardından Etimesgut Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Ömer Faruk Sarı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Hayvan Hastanesi’nde hizmetin durma noktasına geldiği iddia edilirken; Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun “Hiçbir belediye personeli işinden, aşından olmayacak. Bu Erdal Beşikçioğlu sözüdür” vaadi akıllara geldi. Öte yandan Etimesgut Belediyesi’nde piyasanın çok altında fiyata verilen veterinerlik hizmetlerine de yüzde 50 zam yapıldı.

HİÇBİR SEBEP GÖSTERİLMEDİ

Etimesgut Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Ömer Faruk Sarı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada haksız işten çıkarılmalara ve veteriner hizmetlerine yapılan zamma tepki gösterdi. Sarı, “Etimesgut Belediyesi Hayvan Hastanesi’nde açıldığı günden bu zamana beraber çalıştığımız 4 veteriner hekim meslektaşımız hiçbir gerekçe gösterilmeden haksız yere işten çıkarılmış olmalarından dolayı yılardır yürütmüş olduğum Veteriner İşleri Müdürlüğü görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Tüm meslek ve sivil toplum kuruluşlarına oda başkanlarına ve veteriner hekim meslektaşlarına sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

HİÇKİMSE İŞSİZ KALMAYACAKTI

Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu seçim çalışmaları esnasında yayınladığı videoda ziyaretlerinde ailelerin yaşadığı evladının işsiz kalma endişelerin yersiz olduğunu vurgulayarak, “Öncelikle şunu çok açık söyleyeyim, hatta sözünü vereyim. Kimse işinden aşından olmayacak. Ben hayatımın her anında her zaman çalışanın, emek verenin yanında oldum. Ekmek, aş mücadelesinin değerini çok iyi bilirim. Tüm belediye çalışanı kardeşlerime dostlarıma özellikle de ailelerine sesleniyor ve söz veriyorum. Diyorum ki işini hakkıyla layığıyla yapan, alın terini halkı için döken herkesin başımızın üzerinde yeri var” demişti.

HİZMETE ZAM DA YAPTILAR

Etimesgut Belediyesi’nde bir diğer gelişme de belediyenin piyasanın çok altında fiyat verdiği veterinerlik hizmetlerinde yaşandı. Belediye Meclisi’nde alınan kararla belediye ait veterinerlik hizmetlerinde fiyat özel veteriner klinikleriyle sabitlendi. Ankara Veteriner Hekimleri Odası tarifesine göre uygulanmasına karar verilen fiyatla Etimesgut Belediyesi’ne ait veterinerlik hizmetlerine yüzde 50 zam uygulanmış oldu.

YAZIK OLMUŞ

Konuyla ilgili bir diğer yorum da Etimesgut Belediyesi Eski Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Satılmış’dan geldi. Satılmış sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “7/24 saat hizmet vermesi amacıyla hizmete açtığımız; 4 adet uzman Veteriner hekim, 3 adet sağlık, danışma ve temizlik personelinin dün itibari ile işten çıkarıldığını üzüntü ile öğrendik. Yeni yönetimin iş başına geldiği günden beri ilgisiz bıraktığı hayvan hastanesi; Şimdiye kadar hiçbir tıbbi malzeme alınmadığı gibi en son anlamsız bir şekilde alınan personelin iş akdi feshedilerek 7/24 saat hizmet vermesi ortadan kalkmıştır. Belediye Başkanı Sn. Erdal Beşikçioğlu’nun seçim öncesi hiçbir personelin işten çıkarmayacağı sözü maalesef boşa çıkmıştır. Bununla birlikte çok güzel bir hizmet olan Etimesgut Belediyesi Hayvan Hastanesinde hizmet durma noktasına gelmiştir. Çok yazık olmuş…” dedi.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri