Ankara’da belediye kreşlerinin yeni dönem fiyatları cep yakıyor

Ankara belediyelerinin 2024-2025 dönemi kreş ücretleri belli olmaya başladı. Sincan Belediyesi’nin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin kreşleri için de başvurular başlarken, fiyatlar dikkat çekti. Sincan 7 bin TL açıkladı, ABB zamma hazırlanıyor.

Başkent Ankara’da belediyelerin 2024-2025 dönemi kreş ücretleri belli olmaya başladı. Sincan Belediyesi’nin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin kreşleri için de başvurular başlarken, fiyatlar dikkat çekti. Sincan 7 bin TL’ye yükseltti, ABB zamma hazırlanıyor.

SİNCAN: AYLIK 7 BİN TL'YE YÜKSELTTİ

Murat Ercan yönetimindeki Sincan Belediyesi Papatma, Menekşe, Zambak, Leylak ve Lale adlarındaki kreş ve gündüz bakımevleri için başvuru almaya başlarken, ücretin aylık 7 bin TL olduğunu duyurmuştu. Geçen yıl bu rakam 7 binin çok çok altındaydı. Özellere göre uygun fiyatlı olduğu için kamuyu tercih eden Sincanlılar, Belediye’nin duyurduğu 7 bin TL karşısında hayal kırıklığı yaşadı.

ABB KREŞLERİNE BAŞVURULAR DA BAŞLADI

Sincan Belediyesi’nin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin okul öncesi eğitim merkezlerine başvurular alınmaya başlandı. Büyükşehir’e ait kreşlerden ilkin İşçi Blokları Çocuk Etkinlik Merkezi’ne kayıtların başladığı duyuruldu.

İşçi Blokları Çocuk Etkinlik Merkezi’ne başvuru ve kayıt tarihi 22 Temmuz olarak ilan edildi. Ankara Büyükşehir’den yapılan duyuruya göre, kreşe 2019, 2020 ve 2021 doğumlu (36 - 66 aylık) çocuklar alınıyor.

BAŞVURU ADRESİ

Tam gün okul öncesi eğitim merkezi olan kreşe başvurular https://cocuketkinlikmerkezleri.ankara.bel.tr adresinden yapılıyor. İlgili aileler (0312) 507 36 20 – (0312) 507 24 26 numaralı telefonları arayarak ayrıntılı bilgi alabiliyor.

ÜCRET HENÜZ BELLİ DEĞİL

Büyükşehir’den yapılan duyuruda, kreşin ücretli olduğu belirtilirken, rakam verilmemesi dikkat çekti. Büyükşehir kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, İşçi Blokları Çocuk Etkinlik Merkezi’nin yeni dönem ücreti henüz belirlenmediği için ilan edilmedi. Yeni dönem ücreti ABB Meclisi’nde kararlaştırıldıktan sonra kamuoyuyla paylaşılmadı.

GEÇEN YIL 2750 TL'YDİ

İşçi Blokları Çocuk Etkinlik Merkezi’nin geçen yıl ki yani 2023-2024 dönemi aylık ücreti 2750 TL’ydi. Yeni dönem rakamının ne olacağı merak ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri