Mamak'ta sokaklar güvensiz: Veli Gündüz Şahin seçim vaadini unuttu

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, 31 Mart Seçimleri öncesi başıboş sokak köpeklerine dair verdiği sözleri unuttu. Mamak, merkez ilçeler arasında tekinsiz sokakları ile dikkat çekiyor. Belediye sosyal medya üzerinden şikayet yağmuruna tutuluyor.

Mamak Belediyesi, başıboş köpek sorunu üzerine çıkan yasayı uygulamayacağını duyurduktan sonra, gönüllü veteriner hekimler ve teknikerler aramaya başladı. Belediye, kısırlaştırma ve tedavi için destek çağrısında bulundu. Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, seçim propaganda döneminde sorunu çözeceği vaadinde bulunmuştu. Son dönemde sık sık başıboş köpek sorunu ile gündeme gelen Mamak Belediyesi, sosyal medya üzerinden vatandaşlardan tepki görüyor.

GÖNÜLLÜLER ARIYOR

Meclis’ten geçen başıboş köpek düzenlemesini uygulamama kararı alan Mamak Belediyesi, gönüllü veteriner hekimler ve teknikerler arıyor. Belediye, internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Önlüğünüzü giyin, Mamak'a gelin! Kısırlaştırmak ve yaşatmak için beyaz önlüklü kahramanlar arıyoruz" diyerek bir çağrıda bulundu.

SÖZ VERMİŞTİ

Veli Gündüz Şahin, 31 Mart seçimlerinde, sık sık başıboş hayvan sorununun 1 Nisan’dan itibaren çözüleceğini söyleyerek Mamak halkının güvence altında olacağını vurgulamıştı. Şahin seçim propaganda döneminde, “Başıboş sokak hayvanları çok önemli bir sorun. Sadece Ankara ve Mamak özelinde değil, ülke genelinde gündemde olan büyük bir sorun. Söz veriyorum, Mamak’ta 1 Nisan’dan sonra böyle olaylar yaşanmayacak, çocuklar için sokak güvenliği sağlanacak” diyerek Mamak halkına bir çözüm sözü vermişti.

MAMAK’TA DURUM VAHİM

Başıboş köpek sorunu ile oldukça gündeme gelen Mamak’ta şikayetler her geçen gün artıyor. Hem sosyal medya hem de çeşitli şikayet platformlarında konudan muzdarip olan vatandaşlar acil çözüm bekliyor.

Konu ile ilgili X hesabından tepki gösteren bazı vatandaşlar şu ifadeleri kullandı:

-“Biz Mamak Belediyesi’nin üstündeki TOKİ’lerde oturuyoruz, oradan banliyö trenine binmek için oğlumu defalarca taksiyle gönderdim. Uzak bir mesafe değil aslında ama 15’e yakın köpek çete halinde geziyor sabah saatlerinde. Bıktık artık, her yer köpek dışkısı”

-“Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Seçim zamanı defaatle sokaklarda köpek olmayacak dediniz. Yer gösteren video bile çekip oyumuzu aldınız. Siz unuttunuz belki ama biz unutmadık”

-“Milletle dalga geçiyorlar, Mamak başıboş köpek işgali altında. İnsanlar çocuklarını uyutamıyor, burası Küçük Kayaş Mahallesi, vatandaş korkusundan gece dışarı çıkamıyor”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Mamak Belediyesi Meclis Üyeleri kahvaltıda biraraya geldi

Ankara Haberleri