Özel Çankaya Hastanesi yasadışı otoparkına yüzde 100 zam yaptı!

Ankara’nın köklü sağlık kuruluşlarından Özel Çankaya Hastanesi, “vale hizmeti” adı altında aldığı yasal olmayan otopark ücretine fahiş zam yaptı. Hastane otoparkına bırakılan araçlar için hasta ve yakınlarından alınan ücret 100 liraya çıktı.

Özel Çankaya Hastanesi’ne giden hasta ve hasta yakını vatandaşlardan “vale hizmeti” denilerek alınan otopark ücreti yüzde 100 zamlanarak 50 liradan 100 liraya yükseltildi. Muayene için hastaneye gelen vatandaşlardan yapılan zamma tepki gecikmedi. Sağlık Bakanlığı ve sağlık sendikaları temsilcileri de otopark ücretinin yasal ve doğru olmadığını söylemişti.

KILFINA UYDURMAYA DEVAM

Özel Çankaya Hastanesi’ne giden hasta ve hasta yakını vatandaşlardan “vale hizmeti” denilerek alınan 50 TL otopark ücretine yüzde 100 zam geldi. Alınan ücret 100 lira oldu. Hastanenin ücret tahsil etmesinin ardından vatandaşa yüzde 20 KDV’li “özel hizmet bedeli” görünen fiş verilmeye devam edildi. Vatandaşlar “Özel Hizmet Bedeli” adıyla alınan ücrete fiş verilmeye devam edilmesini “yasal olmayan işlemi kılıfına uydurma çabası” olarak yorumladı.

TEPKİYLE KARŞILANDI

Genelge ve yönetmeliklere göre yasal olmamasına rağmen alınan otopark ücreti hem hasta yakınları hem de sendikalar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Özel Çankaya Hastanesi başta olmak üzere birçok özel hastaneye araçlarıyla gelen vatandaşlardan “vale hizmeti” adı altında alınan otopark ücreti sorunu devam ediyor. Ücreti ödemek istemeyen vatandaşlar çözümü hastaneden yüzlerce metre uzağa araçlarını park etmekte buluyor.

YASAL DEĞİL

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri özel hastanelerin aldığı otopark ücretinin yasal olmadığını belirtmişti. Sendika temsilcilerinden gelen değerlendirmede ise “Bu durumu kesinlikle doğru bulmuyorum. Ben aynı zamanda hemşireyim. Zaten otoparklar hastane personelinin araçlarıyla dolduğundan yetersiz kalıyor. Yakınını getiren vatandaşlar otopark ücreti ödüyor” demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri