Altındağ’da kreş ücretleri 6 bin TL’den başlıyor

Çalışan annelerin özellere oranla daha uygun fiyatta olduğu için tercih ettiği kamuya ait kreşlerin fiyatları araştırılıyor. Ankara’da Altındağ Belediyesi’ne ait kreşlerin yeni dönem ücretleri 6 bin TL’den başlarken, geçen yıl 3 bin 200 TL’ydi.

Altındağ Belediyesi’ne bağlı 360 öğrenci kapasiteli 4 kreş ve gündüz bakımevinde ön kayıtlar 29 Haziran’da başlıyor. Kayıtların 9 Ağustos’a kadar süreceği belirtilirken; kreşlerin 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 3 bin 200 lira olan ücretinin, bu yıl en az yüzde 88 zam yapılarak 6 bin veya 6 bin 500 lira olacağı tahmin ediliyor.

GEÇEN YIL 3 BİN 200 TL'YDİ

Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi’ne bağlı toplam 360 öğrenci kapasiteli Güneşevler, Ali Ersoy, Aydınlıkevler ve Kuzey Ankara Kreşlerinde 2024-2025 eğitim öğretim dönemi kayıtları 29 Haziran’da başlayıp 9 Ağustos’a kadar sürecek. Çalışan ve küçük çocuğu olan vatandaşlar tarafından merak konusu olan belediyeye bağlı kreşlerden edinilen bilgilere göre geçen yıl 3 bin 200 lira olan kayıt ücretinin bu yıl 6 bin veya 6 bin 500 lira olacağı tahmin ediliyor.

EN AZ YÜZDE 88 ZAM

Fiyatların kesinleşmesi için Belediye Meclisi kararı beklendiği öğrenilirken; fiyatların 6 bin lira olması durumunda gerçekleşen zam yüzde 88, 6 bin 500 lira olması durumunda yüzde 103 olacak.

KREŞ KAYIT BELGELERİ NELER?

Derslikleri, oyun salonları, fen laboratuvarları, yemek salonları, kütüphane ve çocukların rahat ve güvenli bir biçimde oynayabileceği bahçe oyun alanları bulunan okullara kayıt için gerekli belgeler kayıtların başlamasıyla belli olacak. Kreş kayıtlarında belli başlı istenen belgeler ise nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh, fotoğraf, sağlık raporu ve aşı kartı oluyor.

SİNCAN’DA 7 BİN TL

Murat Ercan yönetimindeki Sincan Belediyesi de 2024-2025 dönemi kreş ücretlerini açıkladı. Sincan Belediyesi kreş ve gündüz bakımevleri için açıkladığı ücretle, Sincanlılarda hayal kırıklığı oluşturdu. Özellere göre uygun olduğu için kamuyu tercih eden Sincanlılar, 2024-2025 döneminde belediye kreşlerine aylık 7 bin TL ödemek zorunda. Diğer ilçelerde olduğu gibi Sincan’da da belediye kreşlere rağbetin yüksek olduğu, bu nedenle kayıt yaptırabileceklerin çekilişle belirleneceği ifade edildi.

BÜYÜKŞEHİR DE ZAMMA HAZIRLANIYOR

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin okul öncesi eğitim merkezlerine başvurular alınmaya başlandı. Büyükşehir’e ait kreşlerden ilkin İşçi Blokları Çocuk Etkinlik Merkezi’ne kayıtların başladığı duyuruldu. İşçi Blokları Çocuk Etkinlik Merkezi’nin geçen yıl ki yani 2023-2024 dönemi aylık ücreti 2750 TL’ydi. Yeni dönem rakamının ne olacağı merak ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri