Köpek terörü mağduru Tunahan’dan haber var: Tekrar ameliyat olacak

Keçiören’de uğradığı köpek saldırısı sonucu ağır yaralanmasının ardından mart ayında hastaneden taburcu edilen ve psikolojik destek ile fizik tedavi süreci başlayan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz 3 Temmuz’da başından ameliyat olacak.

Ankara Keçiören’de 20’den fazla başıboş sokak köpeğinin saldırısı sonrası seri ameliyatlar olan Tunahan Yılmaz bir kez daha cerrahi operasyon geçirecek. Oğlu hakkında son durumu aktaran baba Halil Yılmaz “Hastaneye gidip gelmeye devam ediyoruz. Tunahan 3 Temmuz’da başından ameliyat olacak” dedi. Tunahan’ın halen psikolojik olarak iyi durumda olmadığını sözlerine ekleyen baba Yılmaz, “Agresifliği devam ediyor” diye konuştu.

OPERASYON 3 TEMMUZ’DA

Keçiören’de geçtiğimiz Aralık ayında çok sayıda sokak köpeğinin saldırısında ağır yaralanan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz mart ayında hastaneden taburcu edildi. Ailesiyle birlikte evine giden Tunahan’ın tedavi süreci fizik tedavi, psikolojik destekle sürüyor. Saldırısı sonrası seri ameliyatlar olan Tunahan’ın geçireceği operasyonlara bir yenisi daha eklenecek. Oğlu hakkında bilgi veren baba Halil Yılmaz “Hastaneye gidip gelmeye devam ediyoruz. Tunahan 3 Temmuz’da ameliyat olacak” dedi.

PSİKOLOJİSİ DÜZELMEDİ

İlksayfa olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretten bu yana Tunahan’ın psikolojik durumunda belirgin bir değişim olmadığını dile getiren baba Halil Yılmaz, “Agresifliği devam ediyor. Psikolojisi iyi değil” bilgisini paylaştı.

NE OLMUŞTU?

7 Aralık 2023’te Keçiören Kafkas Mahallesi’nde okuluna gitmek üzere evinden çıkan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz’a onlarca başıboş sokak köpeği saldırdı. Köpeklerin sürükleyerek evinin yakınındaki boş araziye götürdüğü Tunahan Yılmaz’ı mahalle sakinleri çok büyük uğraşlar sonucu kurtarırken; ağır yaralanan Tunahan Yılmaz seri ameliyatlara girdi. Mart ayında hastaneden taburcu edilen Tunahan Yılmaz’ın ameliyat ve ilaçlarla geçirdiği zor günlerin ardından tedavi süreci psikolojik destek ve fizik tedavi ile devam ediyor.

KANUN TASLAĞI HAZIRLANIYOR

Öte yandan Ankara’da 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz’ın ardından onlarca başıboş sokak köpeği saldırısı yaşanırken; son yaşanan gelişmelerde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılacağı hem Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı hem de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından dile getirildi. Hazırlanan kanun taslağında; yerel yönetimler ve kamu kurum ve kuruluşlar ile STK’lar arasında işbirliğiyle hayvan bakımevleri, hayvan hastaneleri kurulması, rehabilite edilen hayvanlar için veri tabanı oluşturulması ve belediyelere konu ile ilgili teşvik ve mali destek sağlanması ile topla-kısırlaştır-aynı yere bırak uygulamasına son verilmesi yer alıyor.

SIFIR BAŞIBOŞLUK İLKESİ BEKLENİYOR

Hazırlanan kanun taslağına yönelik görüştüğümüz Güvenli Sokaklar Derneği 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda öngörülen değişikliğinin sokakta sıfır başıboş köpek ilkesine göre hazırlanmasını ve mutlak emredici bir hükümler içermesini bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri