TÜED Başkanı Ergün: Emekliler bayram coşkusu yaşayamıyor

TÜED Başkanı Kazım Ergün, bayram ikramiyelerinin yetersiz kaldığını belirterek, gerçek bir bayram coşkusu yaşamanın özlemini çektiklerini söyledi. Ergün “Talebimiz bayram ikramiyeleri ile birlikte aylıkların da ödemesinin sağlanmasıdır” dedi.

Maaşlarının yetersizliği herkesçe kabul edilen emekliler, ekonomik nedenlerle Kurban Bayramı’na buruk giriyor. Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin bayram coşkusu yaşamadıklarını belirterek, bunun nedenlerini sıraladı.

Sayılı günler kalan ve İslam âlemi için büyük bir öneme sahip olan Kurban Bayramı sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, bayram ikramiyelerinin yetersiz kaldığını belirtti. Emeklilerin, aylıklarını bayramdan önce talep ettiğini açıklayan Ergün, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve sayın bakanımızdan talebimiz bayram ikramiyeleri ile birlikte aylıklarında ödemesinin sağlanmasıdır” dedi. Verilen ikramiyelerle kurban kesmenin zorlaştığının da altını çizen Ergün, bayram ikramiyelerinin alım gücünü bu kadar yitirmesinin emeklileri derinden üzdüğünü ifade etti.

BELİRLENEN İKRAMİYE DÜŞÜK KALDI

Emekli vatandaşların dört gözle beklediği bayram ikramiyesinin, düşünülenin oldukça altında kaldığını dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, “Emeklilerimizin bayram tadında bir bayram yaşayabilmesi için 3 bin TL olarak belirlenen ve 10-14 Haziran arasında hesaplara yatacak olan bayram ikramiyeleri yetersiz kaldı. Sadece 3 kilo baklava almaya yetecek bir ikramiye ile bayram kutlaması yapmak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİLERİMİZİ DERİNDEN ÜZMEKTEDİR”

Kazım Ergün, her geçen yıl artış gösteren, bu yıl da ortalama 25 bin TL civarında seyreden kurban hisse bedellerinden dolayı emeklilerin kurban kesmekte zorlandığını şu sözlerle anlattı: “Her geçen gün biraz daha ağırlaşan ekonomik şartlar, geçmiş yıllarda bir kurban almaya yetecek tutarda olan bayram ikramiyelerinin alım gücünü bu kadar yitirmesi emeklilerimizi derinden üzmektedir. Bu sebeple de gerçek bir bayram coşkusu yaşamanın özlemini çekmekteyiz.”

“ÖDEMELER BİRLİKTE SAĞLANMALI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklama ile Kurban Bayramı ikramiyesinin 10-14 Haziran tarihleri arasında emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacağı duyurulmuştu. Erdoğan, açıklamasında “Böylece tek kalemde emeklilerimize toplam 42 milyar lira tutarında bir ödeme yapmış olacağız” detayına yer vermişti.

Kazım Ergün, her ayın 17'si ile 26'sı arasında düzenli olarak hesaplara yatırılan emekli maaşları hakkında şunları söyledi: “Emeklilerimizin, aylıklarının da bayram ikramiyeleri ile aynı tarihlerde hesaplarına yatması bir nebze de olsa topluluğumuzu rahatlatacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve sayın bakanımızdan talebimiz bayram ikramiyeleri ile birlikte aylıklarında ödemesinin sağlanmasıdır. Aksi halde torunlarına bayram harçlığı bile veremeyecek durumda olan emeklilerimiz, bayramı geçmişteki bayramlar gibi tadında ve coşkusunda yaşayamayacaktır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri