Sobacılar Çarşısı’nda “bayram” yoğunluğu: Bıçak bilenir, semaver bulunur

Başkent’in alışveriş merkezlerinden Ulus’ta Bayram hareketliliği yaşanıyor. Ulus Hali’nde meyve sebze, et ürünleri, şeker ve kuruyemişe büyük rağbet var. Sobacılar Çarşısı’nda ise, bıçak, semaver, mangal alışverişi artmış durumda.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Başkent’in alışveriş merkezlerinden Ulus’ta hareketlilik yaşanıyor. Ulus Hali’nde meyve sebze, et ürünleri, şeker ve kuruyemişe büyük rağbet var. Yine Ulus’taki Sobacılar Çarşısı’nda ise bıçak alışverişi artmış durumda.

Başkentin vazgeçilmez alışveriş noktalarından biri olan Sobacılar Çarşısı’nda müşteri yoğunluğu yaşanıyor. Kurban Bayramı için bıçak, satır, balta, bileme taşı, hayvan bağlama zinciri gibi aletler almak isteyenler, Sobacılar Çarşısı’nın yolunu tutabiliyor. Kimi vatandaşlar da bıçaklarını bileyletmek için Çarşı esnafını tercih edebiliyor. Bu nedenlerle Sobacılar Çarşısı’nda bayram yoğunluğu yaşanıyor.

250 TL’DEN BAŞLIYOR

Ulus Sobacılar Çarşısı’nda bu yıl ortalama kalitede bıçakların fiyatı 250 TL’den başlarken, bıçak biletmek 20 TL’ye mal oluyor. Bıçak alışverişinin yanı sıra vatandaş kurbandan sonra piknikte kullanmak üzere mangal, semaver gibi ürünlere yöneliyor. Çarşı’da bu ekipmanları da bulmak mümkün.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri