PATİKO’dan devlete çağrı: Eğri ile doğru ayrılsın

Ankara PATİKO Başkan Yardımcısı Çiğdem Mavili Erencan, hayvanları koruma gerekçesiyle izinsiz yardım toplayan derneklere dikkat çekerek, tüm derneklerin hesaplarının incelenmesi çağrısı yaptı. Erencan, “Bizi de inceleyin; doğru ile eğri ayrılsın” dedi.

Ankara Patileri Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Çiğdem Mavili Erencan sosyal medya hesabından paylaştığı videoda sahipsiz hayvanları koruma adı altında mama, barınak yapımı veya tedavi gibi gerekçelerle Valilik izni olmadan yardım ve bağış toplayan birçok dernek olduğunu iddia etti.
Dernek ve şahısların banka hesaplarını işaret eden PATİKO Başkan Yardımcısı Çiğdem Mavili Erencan, “Lütfen biz dahil olmak üzere bütün dernekler incelemeye girsin. Devlete açık çağrımdır” dedi.

İPLERİ ÇEKİLSİN

Ankara PATİKO Başkan Yardımcısı Çiğdem Mavili Erencan, dernek olarak işlerinin zor olduğunu belirterek “O kadar az bağışçımız var ona bile göz dikiyorlar. Valilik, İçişleri Bakanlığı, Mali Şube lütfen bütün dernekler incelensin. Bunların dernek olmadan önceki hesapları, bütün şahsi hesaplar, dernekten çıkan paralar ve karşılığındaki firmalar faturalar. Biz de bu incelemeye girelim. Artık doğru ile eğri ayrılsın. Bu incelemeyi bizle başlatın. Yeter ya artık bu soytarıların ipini devlet çeksin. Lütfen biz dahil olmak üzere bütün dernekler incelemeye girsin. Lütfen devlete açık çağrımdır” ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE KAPATSIN

PATİKO yetkilisi Çiğdem Mavili Erencan, “Siz düşünün ki bunların ne kadar aç olduğunu. Bunları doyuramazsın, doymaz bunlar. Gözleri doymaz, cepleri doymaz. Boğazları doymaz. Devlet neden bunları sorgulamıyor. Sizlerin dernek olmadan önceki hesaplarınız; şu andaki derneğe gelen paralar siz kimsiniz ya? Siz kul hakkı da yemiyorsunuz, masum hakkı da yiyorsunuz en büyük günah. Ama Allah kitap yok, namus yok, şeref yok utanma yok arlanma yok. İnsanların gözlerinin içine baka baka yalan söyleyen hayasız insanlar olmuşsunuz. Sizlerden korkmuyorum. Devlet sizlerin icabına baksın. Devlet sizlerle uğraşsın, gerekirse kapatsın” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri