Kurban alırken Tarım Cebimde’ye bakmayı unutmayın

Tarım Bakanlığı’nın mobil uygulaması “Tarım Cebimde" ile satın alınmak istenen kurbanlık hayvanın küpe numarasından; yaşı, türü, ırkı ve aşıları kontrol edilebiliyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı; kurban alımları hızlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı da Müslüman âlemi için önemli bir yere sahip olan Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı.

RESMİ KAYITLARA ULAŞILIYOR

Bakanlığın geliştirdiği ve geçtiğimiz yıllarda da kullanılan “Tarım Cebimde" uygulaması ile vatandaş, alacağı kurbana dair resmi bilgileri birkaç tuşla öğrenebiliyor. Uygulamayla, satın alınmak istenilen kurbanlığın küpe numarası ile 3 adımda hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgilere ulaşılabiliyor. Vatandaşların kurbanlarını, satıcıların verdiği bilgilerle bu resmi verileri karşılaştırarak almalarının önemli olduğu bildirildi.

3 İŞLEMDE KURBANLIK SORGULAMA

3 adımda kurbanlığı sorgulamak için, ilk etapta mobil uygulama mağazalarından “Tarım Cebimde” mobil uygulamasını cep telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Ardından herkese açık “Hayvansal Üretim” ana menüsünden “Küpe Sorgulama” alt menüsü seçilerek süreç ilerletilebiliyor. Ekrandan küçükbaş veya büyükbaş hayvan seçimi yapılıp, satın alınmak istenilen hayvanın küpe numarası girildiğinde, hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgilere ulaşılabiliyor.

BAKANLIK'TAN UYARI

Bu arada, Kurban Bayramı için çalışmalara hız verdiklerini ve bayramın sonuna kadar aynı hassasiyetle çalışacaklarını ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kurbanlık hayvan alırken kurallara uyma konusunda şunları kaydetti: “Bakanlığımızın ilgili tüm birimleri sahada olacak. Ancak bizim ekiplerimizin olmadığı noktada Tarım Cebimde uygulaması ile vatandaşlarımız satın alacakları hayvanların kontrollerini yapabiliyor. Çok kısa süre içinde hayvanın şeceresi görülebiliyor..."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri