Hamamönü El Ürünleri Pazarı'na ilgi büyük: Kadın emeği kazanca dönüşüyor

Altındağ Belediyesi tarafından Hamamönü’nde kurulan El Ürünleri Satış Pazarı, kadınlara gelir kapısı oluyor. Kadınların el emeği ürünlerini kazanca dönüştürdüğü pazarda, binbir emekle üretilen ürünler ziyaretçileri bekliyor.

Altındağ Belediyesi tarafından, kadınların ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Hamamönü’nde kurulan El Ürünleri Satış Pazarı, Altındağlı kadınlara gelir kapısı oluyor. Kadınların hayatına dokunan Satış Pazarı, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nden gelen 290 kadına, her 6 haftada bir ürünlerini sergileyip, satma imkânı sunuyor. Kadınların binbir emekle yapmış olduğu ürünler, yerel halkla buluşturuluyor. Altındağ Belediyesi’nin sunduğu bu fırsatlar, yerel kadınların yeteneklerini sergilemeleri için önemli bir platform oluşturuyor. Kadınların dayanışma ve üretkenlik içinde buluştuğu bu pazarda, çeşit çeşit el yapımı ürünler, ziyaretçileri bekliyor.

290 KADININ KAZANÇ KAPISI

Altındağ Belediyesi tarafından, kadınların ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ürettikleri el emeği ürünler, üretim gücünü desteklemek amacıyla Hamamönü’nde kurulan El Ürünleri Satış Pazarı’nda, yerel halkla buluşturuluyor. 25 farklı Kadın Eğitim ve Kültür Merkez’inden gelen kadınlar, her 6 haftada bir sıraya girerek, ilmek ilmek işlediği, el emeği göz nuru ürünlerini sergileme ve satma fırsatı buluyor. Toplamda 290 kadın, 48 masa üzerinde amigurumi oyuncaktan takıya, özel tasarımlardan örgü çeşitlerine kadar pek çok el emeği ürünlerini sunuyor. Engelli kadınların da desteklendiği pazar alanında haftada 2 engelli kadın olmak üzere toplamda 12 kadın, kendilerine ayrılan masada ürünlerini tanıtıyor.

EMEKLER KAZANCA DÖNÜŞÜYOR

Haftanın 7 günü kurulan El Ürünleri Satış Pazarı’nda kadınlar, hazırlamış olduğu ürünleri satarak ev ekonomine katkı sağlıyor. Amigurumi bebekler, çeşit çeşit takılar, patik, çocuk kazak ve yelekleri, lif, çanta ve eşarplar görücüye çıkıyor. Hamamönü El Ürünleri Pazarı’nda, üretici ve tüketici aracısız bir şekilde bir araya geliyor. Altındağ Belediyesi de tezgâh kurulumunu yaparak, kadınların aile ekonomisine katkıda bulunmasına destek sağılıyor.

“KADINLAR TARAFINDAN ÜRETİLİYOR”

Veysel Tiryaki'nin girişimleriyle faaliyete geçen El Ürünleri Satış Pazarı’nda 11 yıldır satış yaptığını dile getiren Nuray Sümbül, “Burası sayesinde pek çok kadın aile bütçesine katkı sağlıyor. Ev geçindiren, çocuk okutan kadınlar için önemli bir fırsat sunuyor. Veysel Başkanımızdan Allah razı olsun. Bize çok güzel imkânlar sundu ve hâlâ sunmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi. Burada kadınların çeşitli el işi ürünler yaptığını anlatan Sümbül, “Cevşen kolyeler, içlerinde dualar bulunan kolyeler, canlı çiçekler ve epoksi malzemelerle yapılan takılar, örgü bebekler, hırkalar, yelekler, çeyizlik eşyalar gibi el işçiliğine dayalı birçok ürün kadınlar tarafından üretiliyor. Burada da satışa sunuluyor” şeklinde konuştu.

“EV EKONOMİSİNE DESTEK SAĞLIYORUM”

“Elimizden gelen her şeyi üretiyoruz” diyen Atiye Sevim, El Ürünleri Satış Pazarı’nın kendisine ve ailesine büyük katkı sağladığını belirtti. 15 yıldır stantlarda yer aldığını dile getiren Sevim, “Ev ekonomisine destek sağlıyorum. Bize bu imkânları verenlerden Allah razı olsun. Biz de yararlanıyoruz” dedi. Altındağ Belediyesi'nin merkezlerine başvurmanın önemine değinen Sevin, “Buradan yardımcı oluyorlar. Önce kurs alıyorsunuz, sonra ürünlerinizi yapıp satabiliyorsunuz” diyerek kadınları teşvik etti.

“BELEDİYEYE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yaklaşık 6 yıldır belediye tarafından açılan stantlarda yer alan Emine Şişbacak, ipek kozasından ürettiği broş, toka gibi takıların satışını burada yapıyor. Belediyenin sunduğu bu imkânı çok değerli bulduğunu ifade eden Şişbacak, “Burada olmaktan çok memnunum” dedi. Bu programın, birçok kadının hayatına dokunduğunu dile getiren Şişbacak, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“Bize bu imkânı sağladığı için belediyeye çok teşekkür ediyorum. Kadınlara böyle bir fırsat sunmak gerçekten çok güzel. Biz burada satış yapmaktan öte, bir aile gibi olduk. Burası bizim için adeta bir terapi alanı. Ürettiğim emeklerin beğenilip satılması beni çok memnun ediyor. Buradan kazandığım gelirle oğluma destek oluyorum, torunuma oyuncak alıyorum. Bu beni çok mutlu ediyor.”

“MUTLU OLDUĞUM İÇİN BURADAYIM”

15 yıldır El Ürünleri Satış Pazarı’nda yer alan Necibe Bilir, 1 yıldır kanser tedavisi görüyor olmasına rağmen üretim yapmanın kendisine moral ve güç verdiğini belirtti. Ellerindeki rahatsızlıklar sebebiyle eskisi kadar hızlı üretemese de, elinden geldiğince çalışmaya devam ettiğini aktaran Bilir, “ Burası açıldığından beri buradayım. Mutlu olduğum için buradayım. Üretmek bana çok iyi geliyor. Kafamı dağıtıyor, deşarj oluyorum” ifadelerini kullandı. Kadınlara da çağrıda bulunan Bilir, “Evde oturmasınlar, bir şeyler yapsınlar, burada satsınlar” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri