Ev alacaklar dikkat: Bu maddeler hayat kurtarıyor

Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok, ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri madde madde açıkladı. Tok, satın alınacak evin deprem riski, iskan raporu, haciz durumu, krediye uygunluğu ve inşaat projesine mutlaka bakılması gerektiğini söyledi.

Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok ev alırken dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı. Uyarılarda bulunan Deniz Tok, ev alırken iskanı alınmış bir yapı olması, ev üzerinde haciz bulunup bulunmadığı, deprem açısından risk durumu, krediye uygunluğu, projesinde gözüken özelliklere mutlaka bakılması gerektiğini söyledi. Deniz Tok, “Bu maddeler sizler için hayati önem taşımaktadır aksi halde çok ucuza dairenizi satmak durumunda kalabilirsiniz veya doğru bir yatırım yapmamış olursunuz. Unutmayın uzmana bir alırken bir de satarken ihtiyacınız vardır” dedi.

5 MADDEDE AÇIKLADI

Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ev alırken dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde açıkladı;

“İskan raporu olmayan bir yeri almanız sizler için büyük bir hata olacaktır. Elektrik,su vb kendiniz şahsınıza olarak ödeyemezsiniz tüm binaya bir fatura gelir ve bunu oturan kişiler toplu ödemelidir. Yani siz 300₺ ilk elektrik harcamışsanız 1.000₺ ödemek durumunda kalabilirsiniz! Teknik olarak bu yapı sorunludur yani belki yangın söndürme sisteminden kaynaklı sorun var ve bu yüzden iskan verilmemiştir. Eğer binada yangın çıkarsa yangını söndürecek mekanizma yoktur ve can tehlikesi yaşayabilirsiniz. Bu tür örnekler çoğaltılabilir o yüzden mutlaka iskanı alınmış bir yapı olmalı!”

“Evin üzerinde haciz ipotek borç olması alış yapmadan önce mutlaka sorgulanmalı. Aksi halde inanılmaz sorunlar yaşayabilir ve yatırımınızı riske atmış olursunuz. Belediyeden sorgulama yapabilirsiniz ve sonrasında kapora gönderimi sağlayabilirsiniz!”

“Bir daireyi almadan önce mutlaka ve mutlaka hangi tür beton ve demir kullanıldığı sorulmalı. Tabi sormakla kalmayıp bunu onaylamak için yapı denetim raporları ilgili inşaat firmasından istenmeli! Söyledikleriyle raporlar birbirini tutmazsa oradan hızlıca uzaklaşınız! Fakat sadece bununla da kalmıyor zeminin ne kadar sağlam olduğu bölge açısından riskleri de araştırmanız lazım! Zemin etüdü için yine ilgili firmadan bilgiyi almanız lazım bazı bölgeler iyi olmasına rağmen zemini iyi olmayabiliyor, lütfen bunlara dikkat ediniz.”

“Krediye uygun olması bir taşınmaz için hayati önem taşımaktadır çünkü daireyi satarken kredi çekilebiliyor olması satış sürecini hızlandırır. Bundan kaynaklı olarak eğer yatırım amaçlı düşünüyorsanız önem sırası olarak oldukça yüksek bir madde olmalı.”

“İnşaat projesine mutlaka ve mutlaka bakmalısınız aksi halde projede 3+1 olan daireyi iskan aldıktan sonra 2+1 yapıp sizin dairenizden 1 daire alıp size 2+1 olarak satabilirler.Ortak kullanım alanlarını başka dairelere özel tahsis etmiş olabilirler sizin bahçe için özel alanınız başka daire bilmeden kendi alanı olarak kullanıyor olabilir.Veya dubleks daire aldığınızı sanıyorsunuzdur belki 2. katı sonradan çatı çıkmasıdır haliyle aslında dubleks daire almamış oluyorsunuz eğer şikayet gelirse dubleks kısmı yıkılmalıdır.”

UZMANA DANIŞIN

Deniz Tok, “Bu maddeler sizler için hayati önem taşımaktadır aksi halde çok ucuza dairenizi satmak durumunda kalabilirsiniz veya doğru bir yatırım yapmamış olursunuz. Unutmayın uzmana bir alırken bir de satarken ihtiyacınız vardır!” diyerek sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri