EGO Genel Müdürlüğü duyurdu: Ankara'da tam kapasiteye geçildi

EGO Genel Müdürlüğü okulların açılmasıyla birlikte Ankara'daki toplu taşıma hizmetlerinde tam kapasite ile kışlık servis programına geçti.

Sosyal medya ve resmi sitesi üzerinden paylaşım yapan Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte toplu taşıma hizmetlerinde tam kapasite kışlık servis programına geçtiğini duyurdu. Uygulama kapsamında, otobüs, metro ve ANKARAY’da artan yolcu talebini karşılamak amacıyla düzenlemeler yapıldı.

RESMİ SİTESİNDEN DUYURDU

Resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamada, okulların açılması ve genel mesai saatlerinin başlaması ile beraber toplu taşımada yolcu yoğunluğunun arttığına işaret edilerek, bu artışa uygun bir kışlık çalışma programı oluşturulduğu ifade edildi. Kışlık servis programı kapsamında, başta öğrenciler olmak üzere tüm başkentlilerin toplu taşımada rahat ve güvenli bir yolculuk yapabilmesi sağlanacak.

OTOBÜS SEFERLERİNDE ARTIŞ

EGO Genel Müdürlüğü, kışlık çalışma programı kapsamında; 407 farklı hatta hizmet veren toplam bin 498 otobüs ile günlük 9 bin 346 sefer düzenleneceğini aktardı. Yeni dönem ile özellikle sabah ve akşam yoğunluğunun en yüksek olduğu saatlerde seferlerin artırılarak, başkentlilere kesintisiz toplu taşıma hizmeti sunulacak. Kış uygulaması ile yolcu yoğunluğunun rahatlatılması hedefleniyor.

METRO VE ANKARAY SEFERLERİ

Otobüs seferlerinin yanı sıra raylı sistemlerde de değişiklikler yapıldı. Özellikle hafta içi sabah ve akşam saatlerinde Metro ve ANKARAY hatlarında yaşanan yoğunluk dikkate alınarak, tren sefer aralıklarının optimize edileceği belirtildi. Bu kapsamda, yoğun saatlerde trenler 4,5 dakika aralıklarla sefer yapacak. Ara saatlerde ise, bu süre ortalama 9 dakika olarak planlandı. Raylı sistemlerde de yolcu konforunu ön planda tutan EGO Genel Müdürlüğü, metro ve ANKARAY hatlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri aldıklarını duyurdu.

ANLIK DENETİMLERLE EK SEFERLER DÜZENLENECEK

Toplu taşıma sisteminde sadece planlanan seferlerle sınırlı kalınmayarak, yolcu yoğunluğu yaşandığı durumlarda ek seferler devreye girecek. EGO’nun saha denetim sorumluları, Raylı Sistem Kontrol Merkezleri ve Otobüs Filo Takip tarafından toplu taşıma sistemi anlık olarak izlenecek. Vatandaşların mağdur olmamaları için ihtiyaç duyulması halinde hemen ilave otobüs ve tren servisleri sağlanacak.

TOPLU TAŞIMA BİLGİLERİNE ULAŞIM

EGO Genel Müdürlüğü, yapmış olduğu duyuruda, vatandaşların toplu taşımadaki güncel sefer saatlerine ve güzergâh bilgilerine rahatlıkla ulaşabilmeleri için günün her saati EGO CEP’TE mobil uygulamasını ve resmi internet sitesini aktif olarak kullanabileceklerini hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri