Ankaralı heykeltıraş sanattan vazgeçmiyor

2016’dan beri aktif olarak heykeltıraşlık yapan Akif Baki Yıldırım, Türkiye’deki dar piyasa koşullarına rağmen sanatından vazgeçmiyor. Ankara’da yaşayan Yıldırım, sanat eserleri üretmeye devam ediyor.

Akif Baki Yıldırım 2016’dan beri aktif olarak heykeltraşlık yapıyor. Sanata realist stilde başlayan Yıldırım, ilk dönemlerinde büst ağırlıklı çalıştı. Heykeltraş Özgür ballı ile tanışmasından sonra meslekte ilerlediğini belirten Yıldırım, “Pandemi döneminde kapanmalarla beraber plastiğin geri dönüşümü konusunda yoğunlaşmaya başladım. Evimdeki eşyaların büyük bölümünü plastik nesnelere dönüştürdüm. Çalışmalarımın sonucu olarak bu eser ortaya çıktı. Geçen sene Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde sergilendi. Gelen geri bildirimlerden memnunum” diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜMÜ VURGULUYOR

Büyük beğeni toplayan eser önümüzdeki günlerde tekrar sergiye çıkacak. Herkesin evinde bulunan gider araçlarına yoğunlaşan çalışma, plastiğin geri dönüşümünün önemini vurguluyor. 8 yıldır aktif olarak sanat eserleri üreten Yıldırım’ın onlarca çalışması bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri