Ankara merkezli dergi 100. sayısını Filistin'e ayırdı

Ankara merkezli dergi 100. sayısını Filistin'e ayırdı. İki ayda bir yayımlanan Edebiyat Ortamı Dergisi 17. yılını kutladığı Eylül-Ekim 2024 sayısında, “Özgür Filistin Soruşturması” dosya konusu ile okuyucularıyla buluştu.

Ankara'da iki ayda bir yayımlanan Edebiyat Ortamı Dergisi, 17. yılını kutladığı Eylül-Ekim 2024 sayısında, “Özgür Filistin Soruşturması” dosya konusu ile okuyucularıyla buluştu. 100. sayısına ulaşan dergi Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla kapsamlı bir dosya çalışması hazırladı.

Derginin bu sayısında Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Enes Kala, Genel Sekreter Mehmet Kurtoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Emin Gürdamur’un katkılarıyla hazırlanan analizler yer aldı.

SERVER VAKFI KATKISIYLA

Filistin’de yaşanan vahşet ve soykırımın dünya üzerindeki etkileri ABD ve müttefiklerinin İsrail’e desteğinin sonuçları gibi sorulara, yazar, akademisyen, gazeteci ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin görüşleri sunuldu.

Server Vakfı adına sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Bulut, Genel Yayın Yönetmeni Sadık Yalsızuçanlar olan dergi bu sayısında Yalsızuçanlar’ın “Dünyanın Orta Yeri Sinema” kitabını da ek olarak okuyucularına sundu. Derginin yayın kurulunda Dr. Hacı Bayram Bulgurlu, Ali K. Metin, Ali Sali, Arafat Deniz, Cahit Efgan Akgül ve diğer önemli isimler yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri