Akraba evliliğinde Ankara zirveye oynuyor: Sayılar açıklandı

Türkiye genelinde illerin akraba evliliği verileri çıkarıldı. Akraba evliliğinde Başkent Ankara zirveye oynuyor. İşte Ankara’da akraba evliliği sayıları:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı İstatistiklerle Aile verilerini açıkladı.
Böylelikle Türkiye genelinde illerin akraba evliliği sayıları ortaya kondu. Akraba evliliğinde Başkent Ankara zirveye oynuyor. İşte Ankara’da akraba evliliği sayıları:

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) üzerinden alınan verilere göre, akraba evliliği yapan bireylerin sayısı belli oldu. Sıralamada Ankara ilk 3’te yer aldı.

HALA – DAYI ÇOCUKLARI ZİRVEDE

Türkiye’de 2023 yılı itibariyle akraba evliliği yapan bireylerin toplamının 3 milyon 282 bin 54 olduğu belirtildi. En çok evlilik 1 milyon 525 bin 895 kişiyle hala-dayı çocukları arasında olduğu ifade edildi. Hala-dayı çocuklarını 892 bin 494 kişiyle amca çocukları, 863 bin 665 kişiyle teyze çocukları takip etti.

ANKARA İLK 3’E GİRDİ

ADNKS verilerine göre, akraba evliliği yapmış bireylerin en çok olduğu il İstanbul oldu. İstanbul’da 493 bin 215 kişinin akraba evliliği yaptığı açıklandı. Başkent Ankara ise 203 bin 64 kişiyle ikinci sırada yer aldı. İstanbul ve Ankara’yı 152 bin 758 kişiyle Şanlıurfa takip etti.

TOPLAM EVLİ SAYISI

TÜİK, Türkiye’de toplam 40 milyon 220 bin 950 kişinin evli olduğunu açıkladı. En çok evli 7 milyon 15 bin 7 kişiyle İstanbul’da bulunuyor. Ankara, akraba evliliğinde olduğu gibi toplam evli sayısında da ikinci sırada yer aldı. Başkentte 2 milyon 785 bin 5 kişinin evli olduğu belirtildi. Üçüncü sırada ise 2 milyon 190 bin 447 kişiyle İzmir yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri