Yeni TFF Başkanı: Türk futbolunu adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na sürpriz bir sonuçla İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi; TFF’de Mehmet Büyükekşi dönemi sona erdi. Hacıosmanoğlu ilk mesajında “Biz Türk futbolunu adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz” dedi.

Spor camiasının sonucunu heyecanla beklediği TFF seçimleri yapıldı. Sandıktan sürpriz bir sonuç çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na sürpriz bir sonuçla İbrahim Hacıosmanoğlu seçildi; TFF’de Mehmet Büyükekşi dönemi sona erdi.

5 OY FARKLA KAZANDI

Genel kurulda toplam 7 sandıkta 281 delege oy kullandı. 18 oyun geçersiz sayıldığı seçimde İbrahim Hacıosmanoğlu 134, Mehmet Büyükekşi ise 129 oy aldı. Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlığa seçildiğini, itirazların sonucu etkilemeyeceğini duyurdu.

ADALETLİ VE AHLAKLI YÖNETECEĞİZ

Hacıosmanoğlu ilk mesajında “Biz Türk futbolunu adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz” dedi. TFF Başkanlığına seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, “Yükümüz çok ağır. Cenabı Allah bu yolda beni ve arkadaşlarımı, bütün federasyonun kurullarını mahçup etmesin. Elbette burada seçim yapıldı, yönetim seçildi, denetleme seçildi, başkan seçildi. Ben buradan federasyonun kurullarına çağrı yapıyorum. Elbette at sahibine göre kişner. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olan; seçilen başkan ve yönetimin önünü açmak. Buradan kamuoyu adına talebim; yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar” dedi.

ALLAH BAŞARILI OLMAYI NASİP ETSİN

Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu şöyle konuştu: “Allah başarılı olmayı nasip etsin. Federasyon seçimlerinde algı yönetmeye çalışan kraldan daha çok kralcılar var. Siz iradeli olursanız insanlar sizin iradenize saygı duyar. Bu kraldan çok kralcılar her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştılar ama iyi iş olduğunda kendilerine yazdırdılar, kötü bir şey olduğunda Cumhurbaşkanımıza yazdırdılar. Biz Türk futbolunu adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz. Bundan herkes düşünen payını alır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri