Türk dünyasının ilk altın madalyası Kazakistan’dan

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde düzenlenen judo müsabakalarında Kazak sporcu Yeldos Smetov, erkekler 60 kilo kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde düzenlenen judo müsabakalarında Kazak sporcu Yeldos Smetov, erkekler 60 kilo kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

Champ de Mars Arena'da gerçekleştirilen ve büyük bir heyecana sahne olan müsabakaların finalinde Yeldos Smetov, Fransız rakibi Luka Mkheidze ile karşı karşıya geldi. Son bölümde sergilediği üstün performansla maçı kazanan Smetov, Kazakistan'a judodaki ilk altın madalyasını kazandırarak tarihi bir başarıya imza attı.

AİLESİ HEYECANDAN DURAMADI

Aynığ kategoride mücadele eden Türk sporcu Salih Yıldız, bronz madalya maçını kaybederek beşinci sırada yer aldı. Yıldız'ın mücadelesi izleyicilerden büyük alkış aldı ancak madalya şansı bulamadı.

Bronz madalya ise İspanyol Francisco Garrigos ve Japon Ryuju Nagayama'ya gitti.

Smetov’un karşılaşmasını canlı izleyen yakınları heyecandan yerinde duramadı. Müsabakanın tamamlanmasıyla beraber evde bayram havası yaşandı.

DEVLET BAŞKANI TEBRİK ETTİ

Altın madalya haberinin ardından tebrikler üst üste geldi. Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Tokayev, yayınladığı açıklamada, "Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan judocumuz Yeldos Smetov'u kutluyorum! Onun yeteneği ve ruh gücü sayesinde Kazakistan bayrağı yükseklerde dalgalanıyor. Yeldos, en güçlü rakiplere karşı mücadelede dünyanın en iyisi oldu. Dört yıllık periyodun ana yarışmasını kazandı. Tüm ülke tarafından takdir edildiniz ve alkışlandınız. Sizin zaferiniz tüm halkımızın zaferidir!"

Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev de altın madalyanın ardından resmi X hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı. Raev, Smetov'u tebrik ettikten sonra Türk dünyasını temsil eden sporculara başarılar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri