Taha Akgül iddialı geliyor: Türk güreşi şahlanacak

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında TGF Başkanlığı'na adaylığını açıklayarak, projelerini anlatan Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, “Herkesi dinleyen, birleştiren bir Taha Akgül olacak” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Orman Çiftliği Gazi Park'ta düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, projelerini anlattı. Türk güreşinin gelişimi adına elinden geleni yapacağını söyleyen Akgül’ün, kulüp sayısını artırma, kamp ve turnuva düzenlerini yeniden canlandırma hedefleri dikkat çekti. Güreşin eksiklerine işaret eden Akgül, Türk güreşini uluslararası arenada daha güçlü bir konuma getirme ve 100 yıldır yapılmayan idari bina projesini hayata geçirme sözünü de verdi. “Ben değil, biz varız” düşüncesi ile hareket edeceğini aktaran Akgül, “Herkesi dinleyen, herkesi birleştiren bir Taha Akgül olacak” dedi.

"GÜREŞ SAYESİNDE TAHA AKGÜL OLDUM "

Güreş kariyerine başladığı yıllarda yaşadığı zorluklardan söz eden Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu Taha Akgül, en dibi de, en zirveyi de gördüğünü söyledi. 1 olimpiyat, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonu olan ve daha birçok başarıya imza atan Akgül, başarısını güreşe borçlu olduğuna işaret etti. Güreşi hayatının bir misyonu olarak gördüğünü vurgulayan Akgül, “Sporculuk kariyerimi noktalamış olmama rağmen, bir kenara çekilmedim. Taha Akgül olduysam güreş sayesinde oldum. Güreş misyonum her zaman devam edecek. Altyapıdan gelip zirveye çıkmış, her şeyini güreşe borçlu, güreşin eksiklerini bilen bir sporcu olarak bu sorumluluğu almam gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

“SPONSOR SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

Güreşin mevcut eksikliklerine işaret eden Akgül, 100 yıllık bir geçmişe sahip olan Türkiye Güreş Federasyonu’nun hala bir idari binasının olmadığını dikkat çekti. Türk güreşini ayakta tutan kulüpler ile belediyelerin desteklerinin gün geçtikçe azaldığını vurgulayan Akgül, bu desteğin düşmesinin güreşi olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Kulüplerin sayısının artması gerektiğini dile getiren Akgül, şunları aktardı:

“Yıldız güreşçilerimizin kamp sayıları geçmişte yılda en az 7-8 kamp yapıyorken, şu anda bu sayı 1-2’ye kadar düştü. Gençlerimiz için de benzer bir durum geçerli. Turnuva sayılarımız da azaldı. Bu sayıların tekrar artmasını sağlayacağız. Liglere sponsor bularak ödül sistemini devreye sokacağız.”

“BİRLEŞTİREN BİR TAHA AKGÜL OLACAK”

Akgül, federasyonun kurumsallaşmasını sağlayacaklarını belirterek, güçlü bir yönetimle görevi ehil kişilere teslim edeceklerini söyledi. “Liyakatli kadrolarla işi ehline teslim edeceğiz” diyen Akgül, dünya güreşinin son durumunu iyi bilen hocalarla çalışarak daha dinamik bir yapı oluşturacaklarını ifade etti. “Ben değil, biz varız. Herkesi bir araya getireceğim ve kırgınlıkları bitireceğiz” şeklinde konuşan Akgül, “Herkesi dinleyen, herkesi birleştiren bir Taha Akgül olacak” diyerek, birleştirici bir rol üstleneceğini belirtti.

“TÜRK GÜREŞÇİSİ GERİ ADIM ATMAZ”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı adaylığı kapsamında yaptığı açıklamalarda, "Türk güreş stili" vurgusu yapan Akgül, bunun oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Bazı ülkelerin kendine özgü stillerinin olduğuna değinen Akgül, “Bir İranlı güreşçi müsabakaya çıktığında sürekli atak yapar, rakibine baskı uygular. Biz Türk güreşçiler olarak belki çok teknik değiliz ama kuvvet ve kondisyon açısından çok iyiyiz. Bunun üzerine gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türk güreşçisi geri adım atmaz, bunu öğreteceğiz. Bu mantaliteyi güreşçilerimize yerleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Önlerinde zorlu bir görev olduğuna dikkat çeken Akgül, Türkiye'nin olimpiyatlardaki altın madalya hasretini sona erdirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bunun yanı sıra, Türkiye'nin Dünya Güreş Birliği'ndeki temsiliyet gücünü artırmayı amaçladıklarını belirten Akgül, uluslararası platformlarda daha etkin bir Türkiye Güreş Federasyonu oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.

“100 YILDIR YAPILMAYANI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Türk güreşinin geleceğini şekillendirmek adına, Türk güreşinin duayen isimlerinden kulüp yöneticilerine kadar herkesi davet edecekleri çalıştay yapmayı planladıklarına değinen Akgül, “ Milli takım kriterlerini, liglerin statülerini soracağız. Çalıştayı her yıl dünya şampiyonası sonrası yenileyeceğiz. Tüm kulüplerimizin söz hakkı olacak” dedi. Güreş camiasına “idari bina sözü” veren Akgül, şunları aktardı:

“100 yıldır yapılmayanı hayata geçireceğiz. ASKİ Spor Kulübü Başkanımız Yüksel Arslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş bizlere bu konuda büyük bir müjde verdi. Keçiören’deki olimpik parkın içine yeni bir idari bina yapılacak, yanına da bir salon inşa edilecek. Bunun da buradan sözünü veriyoruz. Türk güreşinin mevcut eksiklerini gidermek, geleneksel gücünü 2028 ve 2032 olimpiyatlarına taşımak ve Türk güreşini ulusal ve uluslararası arenada tekrar şahlandırmak amacıyla Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına adayım.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri