Kupa öncesi iki teknik adam bir araya geldi

57’ncisi düzenlenecek TSYD Ankara Kupası karşılaşması öncesi Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Karatepe ve Ankaragücü Teknik Direktörü Cihat Arslan, bir araya gelerek birbirlerine başarılar dilediler.

Ankara’nın iki köklü kulübü Gençlerbirliği ve Ankaragücü, 2024-2025 sezonu öncesi 57. TSYD Ankara Kupası’nda karşı karşıya gelecek. Yeni sezon öncesi birbirlerini tartacak olan iki büyük camianın derbi maçı, 2 Ağustos Cuma günü saat 19.00’da iki kulübün de ev sahipliği yaptığı Eryaman Stadı’nda oynanacak.

İKİ TEKNİK ADAM YAN YANA GELDİ

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Başkent’in iki güzide kulübünün teknik adamları Recep Karatepe ve Cihat Arslan yan yana geldi. Basın mensuplarına açıklama yapıp birbirlerine başarı dileyen iki teknik adam, sabırsızlıkla cuma akşamını beklediklerini ifade ettiler.

“EBEDİ DOSTLUK, EZELİ REKABET”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Karatepe, Ankaralı olduğu için TSYD Kupası’nı yakından takip ettiğini belirterek şunları söyledi:

“TSYD Kupası uzun soluklu, uzun serüvenli bir kupa. Ankaralı olduğum için çocukluğumdan beri çok iyi bildiğim, çok da iyi takip ettiğim bir kupa. Bu anlamda benim için çok anlamlı bir kupa. İki kulüp de yüz yolunu doldurmuştur. Geçmişinde birçok kez karşılaştı ve Avrupa ve Türkiye’ye önemli futbolcular yetiştirdi. Böyle bir organizasyonda iki büyük camianın birbirleriyle karşılaşmaları çok anlamlı. İki takımın da ev sahibi olduğu Eryaman’da karşılaşacağız. TSYD Kupası denildiği zaman benim aklıma iki kulüp geliyor. Biri Gençlerbirliği, diğeri ise Ankaragücü’dür. Bu büyük organizasyonla birlikte hem kendi takımımı test etmiş olacağım, hem de bu organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyacağım. Ankara’da iki takımın, ebedi dostluğu ve ezeli rekabeti var. Fair-Play çerçevesinde sakatlıksız, kazasız ve belasız Ankaralı vatandaşlarımıza güzel bir futbol maçı seyrettirmek isteriz. Umuyorum ki cuma akşamı kupayı biz kazanırız.”

“YİĞİT, DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR”

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de mücadele eden ve küme düşen Ankaragücü’nde teknik direktörlük koltuğuna getirilen Cihat Arslan ise organizasyon hakkında şunları ifade etti:

“Benim için değerli bir organizasyon. Bu organizasyonun İstanbul’da kaldırılması benim için oldukça üzücü. Ankara’da iki büyük takımın böyle bir organizasyonda karşılaşması oldukça gurur ve heyecan verici. Böyle organizasyonlar oldukça kıymetlidir. Size değer katan rakiplerinizdir, rakibiniz yoksa sizin de hiçbir değeriniz olmaz. Rakipsiz kimse büyük değildir. Rakibimizin Gençlerbirliği olması beni çok mutlu ediyor. Çok büyük, çok köklü bir camia. Futbolculuk dönemimde de büyük hatıraları var. Türk futboluna çok kıymetli futbolcular yetiştirmiştir. Kimsenin düşmez dediği Ankaragücü, maalesef küme düştü. Ama Anadolu’da “Yiğit, düştüğü yerden kalkar” derler. Biz de bu sezon bunu başarmaya çalışacağız. Çok isteyen çok büyük bir taraftar kitlemiz var. Ben şöyle görüyorum; biz bu organizasyona değer katmıyoruz, bu organizasyon bizlere değer katıyor. Bu organizasyonda yer aldığımız için kendimizi değerli hissediyorum. Sahada kazanmak istiyoruz ama öncelik Ankara kazansın.”

Öte yandan, oynanacak mücadelede, her iki takımın da 10 futbolcu değişiklik hakkının olduğu belirtildi. Buna göre; iki takım, sezon öncesi birbirlerinin gücünü tartacak ve karşılaşma hazırlık maçı havasında oynanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri