YRP'de dengeleri sarsacak gelişme: Suat Kılıç, Erbakan'ı din istismarlığı ile suçlamış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’ın, Necmettin Erbakan’ı sert bir dille eleştirdiği ortaya çıktı. Kılıç, Son Ispartalı adlı kitabında eski Başkaban Erbakan'ı dini istismar etmekle itham ettiği görüldü.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’ın, Necmettin Erbakan’ı eleştirdiği ve 28 Şubat süreciyle ilgili tartışmalara yeni bir boyut kazandırdığı kitabı ortaya çıktı.

AK Parti hükümetinde bir dönem Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan ve 2023 yılı Haziran ayında Yeniden Refah Partisi’ne katılarak genel başkan yardımcılığı görevine getirilen Kılıç’ın, Süleyman Demirel temalı “Son Ispartalı” kitabında, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı sert sözlerle eleştirdiği görüldü.

DİN İSTİSMARI VURGUSU

Kılıç, kitabında din istismarının Türkiye’de rant kapısı haline geldiğini belirtirken, 28 Şubat sürecinin arka planında yatan nedenleri ele alıyor.

Kitaptaki şu ifadeler dikkat çekiyor: “Din istismarının rantını gören başkaları da türedi kısa zamanda. 28 Şubatlar yaşandı Türkiye'de. Buna bağlı olarak ne laikliğin yerine oturulması mümkün olabildi. Ne de devlet, bu gibi istismar ve istismarcılar nedeniyle dindar yurttaşlarına kuşku duymayacak kadar güven duyabildi. Rahatlıkla denilebilir ki; Türkiye'yi baştan aşağı kuşatan din-devlet, laik-İslamcı kutuplaşmalarının ardında ve Türkiye'yi 28 Şubat'a taşıyan yozlaşmanın altında 1965-1980 aralığında yapılan din istismarı vardır. Dolayısıyla, 28 Şubat'ın mimarı Erbakan ise mühendisi Demirel'dir”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri