Yeniden Refah’ın “Terzi”si istifa etti: Gördüğüm lüzum üzerine...

Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, şok bir istifa ile sarsıldı. MİLAD Başkanı Hüseyin Terzi, Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu ve parti üyeliğinden istifa etti.

Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, şok istifalarla sarsıldı.

Zafer Emanetoğlu ve Erkan İlyas Helvacı'nın ardından Yeniden Refah’ın “Terzi”si de istifa ettiğini açıklayarak “Bundan sonrası, bundan fazlası döker ve kırar. Dökmemek ve kırmamak için bu kadar açıklama yeter” dedi.

“GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE”

MİLAD İş Dünyası Derneği Genel Başkanı Hüseyin Terzi, Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Terzi gerekçe olarak “gördüğüm lüzum üzerine” ifadesini kullandı.

SÖYLENECEK HERŞEY SÖYLENDİ

Yeniden Refah Partisi’nde İstanbul İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş bir isim olan Hüseyin Terzi, istifasını sosyal medya hesabından duyurdu. Terzi’nin açıklaması şöyle:

“Milli Görüş sayesinde tanıştık. Aralıksız 20 yılı aşkın zamandır, Erbakan Hocamız'dan gördüğümüz ve anladığımız şekilde mücadele etmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Kavgamızı sadece davamız için yapmaya gayret ettik. Yanlışımız da vardır, kusurumuz da ama hiçbiri bilerek ve isteyerek olmamıştır. Bu anlamda; Milli Görüş hassasiyetlerine binlerce kez şahit olduğum Zafer Emanetoğlu ve Erkan İlyas Helvacı ağabeylerimizin bugün almış oldukları kararların bir mecburiyet olduğunu biliyorum ve destekliyorum. Söylenebilecek herşey söylendi, yapılabilecek herşey yapıldı ve netice bu oldu. Bundan sonrası da, bundan fazlası da döker ve kırar. Dökmemek ve kırmamak için bu kadar açıklama yeter; Gördüğüm lüzum üzerine Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu ve parti üyeliklerimden istifa ettim."

HÜSEYİN TERZİ KİMDİR?

YRP’den istifa eden Hüseyin Terzi kimdir? MİLAD İş Dünyası Derneği’nin resmi internet sitesinde Hüseyin Terzi’nin özgeçmişi şu şekilde yer alıyor:
“1981 yılında İstanbul'da doğan Hüseyin Terzi aslen Trabzonlu'dur. İlköğretimini Maltepe'de tamamladıktan sonra ortaokul ve liseyi Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan Terzi, Marmara Üniversitesi Turizm İşletme ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunudur. Okul yıllarında MGV'de gençlik çalışmalarında görev alan Hüseyin Terzi, 2008 - 2010 yılları arasında Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Daha sonra Erbakan Vakfı'nın kuruluşunda yer alan Terzi, 2015 - 2019 yılları arasında da Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanlığı görevinde bulundu. 2019 yılında kurulan Yeniden Refah Partisi'nin kurucularından olan Terzi, Temmuz 2022'ye kadar İstanbul İl Başkanlığı yapmıştır. Milad İş Dünyası Derneği gibi pekçok STK'nın kuruluşunda ve çalışmalarında yer alan Hüseyin Terzi, Haziran 2023'ten beri Milad İş Dünyası Derneği Genel Başkanlığı'nı yapmaktadır. İnşaat sektöründe hizmet veren firmaları bulunan Hüseyin Terzi evli ve 4 çocuk babasıdır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri