Temel Karamollaoğlu: Bu dili ve üslubu şiddetle kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrail Dışişleri Bakanı’na, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ardından SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan da tepki geldi. Karamollaoğlu, İsrailli Bakana “Bu dili ve üslubu şiddetle kınıyorum” diye tepki gösterdi.

Terör devleti İsrail’in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Irak'ın ABD tarafından devrilen ve idam edilen lideri Saddam Hüseyin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir tutarak, şu skandal ifadeleri kullanmıştı: "Erdoğan İsrail'e saldırmayı planlıyormuş. Saddam da böyle diyordu. Birisi ona Saddam'ın sonunu hatırlatsın."
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrail Dışişleri Bakanı’na, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ardından SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan da tepki geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail Dışişleri Bakanı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan alçak sözlerini nefretle lanetlerken “İsrail Dışişleri Bakanı’nın, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan; siyasi, tarihi ve nesnel gerçeklerle asla bağdaşmayan alçak sözlerini nefretle lanetliyorum” demişti.

SP LİDERİ: ŞİDDETLE KINIYORUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, x hesabından yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı tehdit eden terör devleti İsrail'in yegâne hedefi bölgeyi teröre ve kaosa sürüklemektir. Bu dili ve üslubu şiddetle kınıyorum” dedi.

Karamollaoğlu açıklamasında şunları kaydetti: “Kana susamış soykırımcı siyonist zihniyetin bölgemizde tamamen kurutulması hem coğrafyamızda hem de bütün dünyada barış ve huzurun tesis edilmesi için ilk şarttır. Bölge ülkeleri başta olmak üzere insanlığın onur ve haysiyetinden yana olan devletlerin ve halkların İsrail'in karşısında durması mecburiyettir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı tehdit eden terör devleti İsrail'in yegâne hedefi bölgeyi teröre ve kaosa sürüklemektir. Bu dili ve üslubu şiddetle kınıyorum.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketi Rize’de yaptığı bir konuşmada, Filistin’deki katliamlarını sürdüren İsrail’e tepki gösterirken "Libya'ya, Karabağ'a nasıl girdiysek benzerini İsrail'e de yaparız. Biz çok güçlü olmalıyız ki bu İsrail, Filistinlilere bu zulmü yapamasın" ifadelerini kullanmıştı. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan iftira ve hakaret içeren paylaşım yapmıştı. İsrailli Bakan "Erdoğan İsrail'e saldırmayı planlıyormuş. Saddam da böyle diyordu. Birisi ona Saddam'ın sonunu hatırlatsın" şeklinde skandal ifadeler kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri