SP’li Mesut Doğan, faizle emekli aylığını kıyasladı: Tuhaf değil mi?

SP’li Mesut Doğan, TBMM’de yaptığı konuşmada “Bugünkü sistem 1 milyona aylık 40 bin TL faiz verirken kırk yıl emek veren insana aylık sadece 12.500 TL'yi reva görüyor. Sizce de bunda bir tuhaflık yok mu” dedi.

Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Türkiye’nin bugün geldiği ekonomik nokta üzerine dikkat çeken eleştirilerde bulundu.

BURADA BİR TUHAFLIK YOK MU?

SP’li Mesut Doğan, TBMM’de yaptığı konuşmada “Bugünkü sistem 1 milyona aylık 40 bin TL faiz verirken kırk yıl emek veren insana aylık sadece 12.500 TL'yi reva görüyor. Sizce de bunda bir tuhaflık yok mu? Sizce de bunda bir adaletsizlik yok mu, haksızlık yok mu? Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

1 MİLYON TL’LİK ARAÇTAN 1 MİLYON TL VERGİ ALINIYOR

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, ekonomiye dair bir örnek daha vererek, şunları kaydetti: “x ülkesinde y firması bir araba üretiyor ve bu arabayı 1 milyon TL’ye satıyor. 1 milyonun içerisinde 4 kalem var. 1 maliyet, 2 firmanın karı, 3 devletin payı, 4 bayinin payı. Ve bu 1 milyon liraya satılan araç sayesinde ülke güçlü bir ülke oluyor. Firma marka oluyor, bayiler kazanıyor. Enteresan olan ne biliyor musunuz, o 1 milyonluk araç Türkiye’ye geliyor. Türkiye Devleti hiç alın teri dökmeden kemiksiz 1 milyon lira vergi alıyor ama bizim ekonomi batıyor. Bundaki tuhaflığı siz görmüyor musunuz? Net 1 milyon lira alan devlet kriz geçirip tasarruf tedbirleri paketi açıklamak zorunda kalırken, 1 milyondan aldığı payla a, b, c ülkeleri dünyanın en zengin ülkeleri oluyor. Öyleyse ekonomiyi yönetişimizin mantığında bir sıkıntı var.”

TASURRUF GENELGESİ “BATIRDIK” İTİRAFIDIR

Mesut Doğan konuşmasında, geçtiğimiz aylarda yayınlana Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’yle ilgili ayrıca “İşin özü şu: Bu ülkeyi yirmi iki yıldır kesintisiz yöneten bir iktidar döneminde tasarruf paketi Meclise geliyor ise aslında bu, ‘Biz Türkiye'yi yönetemedik, ekonomiyi batırdık, hazineyi bitirdik’ itirafıdır” eleştirisinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Emeklilere ÖTV indirimi yolda, detaylar belli oldu: İşte o araçlar ve indirim oranları

Siyaset Haberleri