Mansur Yavaş CHP’yle ilgili en büyük arzusunu açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim meydanlarında kullandığı “Az laf çok iş” sloganının mucidi belli olurken, CHP ile ilgili en büyük arzusu açıklandı. Yavaş, Ankaragücü için de “canımı çok sıktı” dedi.

31 Mart’ta Ankara’da oyların yüzde 60’ını alarak yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ın seçim meydanlarında kullandığı “Az laf çok iş” sloganının mucidi belli olurken, CHP ile ilgili en büyük arzusu açıklandı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankaragücü'nün küme düşmesiyle ilgili ise "canımı çok sıktı" dedi.

“AZ LAF ÇOK İŞ DİYORSUNUZ”

Mansur Yavaş’ın seçim sloganı “Az laf çok iş” ifadesinin, CHP’li gazeteci yazar Mustafa Balbay’dan çıktığı anlaşıldı. Mustafa Balbay, “Az laf çok iş” sloganının doğuşunu şu sözlerle anlattı: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la çay içimi sohbet ettik. Yavaş, kamuoyunda çok prim yapabileceği gelişme olduğunda bile konuşmamayı yeğleyen bir kişi. Turgut Altınok AKP adayı olarak gösterildiğinde kendisini aramıştım. ‘Konuşmaya ayıracak vaktim yok’ karşılığını vermişti. ‘Az laf çok iş diyorsunuz’ tanımlamamız hoşuna gitmişti. Birkaç gün sonra Ankara caddelerine baktık ki o söz büyümüş!”

“CANIMI ÇOK SIKTI”

CHP’li Mustafa Balbay, Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşe yazısında ayrıca, Mansur Yavaş’ın CHP ile ilgili en büyük arzusunun ne olduğunu, en büyük üzüntüsünü yazdı.

Balbay, Mansur Yavaş’ın sohbetin başında kendiliğinden “Ankaragücü’nün küme düşmesi canımı sıktı. Böyle olmamalıydı” dediğini aktardı.

“5 İLÇEYİ DAHA ALABİLİRDİK”

Mustafa Balbay’ın aktardığı bilgilere göre, ABB Başkanı Mansur Yavaş, rakibi AK Parti adayı Turgut Altınok’un iki katı oy almasına, Çankaya’da yüzde 79’a uzanmasına, üç olan CHP’li ilçe belediye sayısının 16’ya çıkmasında rolü olmasına, belediye meclisinde tartışmasız çoğunluğu elde etmesine karşın Ankara seçimlerini şöyle yorumladı: “Beş ilçe belediyesi daha alabilirdik. Kimi yerlerde önerdiğim kişiler seçilebileceğine inanmadı...”

3’Ü ZİYARET ETTİ

31 Mart seçimlerinden sonra AK Partili ilçe belediye başkanlarından 3’ünün Mansur Yavaş’ı ziyaret ettiğini ifade eden Balbay, “ötekileri de bekliyor” dedi.

CHP’YE İLİŞKİN ARZULARI NELER

Balbay, Mansur Yavaş’ın CHP’ye ilişkin başlıca arzularının ise şunlar olduğunu yazdı: “1- İç bütünlüğünü korusun. 2- Her kesimden oy alabilme yapısını sürdürsün.”

Mustafa Balbay, Mansur Yavaş’la ilgili ayrıca şunları yazdı: “Yavaş’ın günlük yaşamına bakılırsa tasarruf edebileceği bir şey yok. Belediyeye yemek dahil hiçbir kişisel fatura ödetmiyor. Uçak biletlerini kendisi alıyor. Gazetecilerin de işi kolay değil. Son Anadolu gezisi cumaya denk gelmiş. Kentin en büyük camisini önermişler. ‘Giderken bir köy camisinde kılıp geçelim’ demiş.”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri