Kayyuma karşı DEM’e marjinal sol ve CHP-KESK desteği

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın PKK’ya yardım ve yataklıktan gözaltına alındıktan sonra yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in kayyum olarak atanması DEM’lilerin yanı sıra marjinal sol partiler ile CHP’ye yakın çevreleri rahatsız etti.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın PKK’ya yardım ve yataklıktan gözaltına alındıktan sonra yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in kayyum olarak atanması DEM’lilerin yanı sıra marjinal sol partiler ile CHP’ye yakın çevreleri rahatsız etti.

HASAN CEMAL ŞAŞIRTMADI

DEM’li Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına karşı ilk tepki geçmiş bazı seçimlerde açık açık HDP’ye ve Selahattin Demirtaş’a oy istemiş bir gazeteci olan Hasan Cemal’den geldi.
Hasan Cemal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hakkari Belediyesi'ne kayyum! Halk iradesine yine darbe! Hak hukuk demokrasi tanımıyor bu iktidar. AKP-MHP ikilisi, milletin oyunu hiçe saymaya devam ediyor. Protesto ediyorum” dedi.

DENİZ ZEYREK: NİYE KAYYUM ATIYORSUNUZ?

CHP’ye yakınlığı ile bilinen gazetecilerden Deniz Zeyrek, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasını eleştirdi. Deniz Zeyrek, katıldığı bir TV programında "Bu beyefendi terörle iltisaklı bunu aldınız tamam. Niye yerine kayyum atıyorsunuz? Demek ki şu anda bütün belediye başkanlarının haklarında araştırma yapılıyor Bu tür deliller bulunduğunda peyderpey hepsine kayyum atanacak" ifadelerini kullandı.

T24, DEM’İN SESİ OLDU

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından, t24 gibi haber siteleri de adeta DEM’in sesi oldu.
CHP yanlısı yayınları ile bilinen sitede, dün akşamdan bu yana boy boy DEM’lilerin tepkilerine yer veriliyor. t24 haberlerinde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın ve DEM Parti’nin halkı devlete karşı kışkırtıcı açıklamaları geniş geniş aktarılıyor.

KESK DE DEM’E ARKA ÇIKTI

Ve DEM’e bir destek de KESK’ten geldi. KESK’ten yapılan açıklamada “Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması kabul edilemez. Kürt halkının seçme seçilme hakkını dahi yok sayan bu girişim karşısında dayanışma içinde mücadele edeceğiz. Van’da denendi, halkın duvarına çarptı; Hakkari’de yine , yeni bir darbe! Kayyum halkın iradesine el koymadır; “orada” olan orada kalmaz/kalmıyor bu bilinçle ve duyarlılıkla demokrasi mücadelesini hep birlikte yükseltmeliyiz! Bu girişim karşısında dayanışma içinde mücadelemizi sürdüreceğiz.. Hakkari’de kayyum kabul edilemez!” denildi.

Sol Parti: "Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması kabul edilemez. Kürt halkının seçme seçilme hakkını dahi yok sayan bu girişim karşısında dayanışma içinde mücadele edeceğiz."

Devrimci Parti: "Hakkari Van olur, kayyım yok olur!"

Emek Partisi: Kayyum Halklar Nezdinde Hükümsüzdür! Tek adam iktidarı, sandıkta kaybettiği kentlerde, sahip olduğu devlet imkanlarını hukuksuzca kullanarak irade gaspı yoluna gitme tutumunu Van’da hayata geçirmeye başaramayınca, bu kez Hakkâri Belediyesi’ne kayyum atama yoluna gitti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri