Hakan Fidan göçmen politikasına el atıyor: Türkiye’deki açık vize rejimi bitecek

Bakan Fidan açık vize rejimine yönelik önemli adımlar atmaya başladı. Selefi Mevlüt Çavuşoğlu döneminde aracı kurumların devreye sokulmasıyla gerçekleşen vize sistemi Afganistan, Orta Asya ve Afrika’dan birçok kişinin kolayca vize almasına neden olmuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türkiye'nin açık vize rejimine yönelik önemli adımlar atmaya başladı. Selefi Mevlüt Çavuşoğlu döneminde aracı kurumların devreye sokulmasıyla gerçekleşen vize sistemi özellikle Afganistan, Orta Asya ve Afrika’dan gelen birçok kişinin kolayca vize almasına neden olmuştu.

Yaşananlar Türkiye'yi son durak olarak gören ekonomik göçmenlerin sayısının artmasıyla toplumda rahatsızlık yaratmıştı. Bakan Fidan’ın, vize gelirlerinin şeffaflığını artırmak amacıyla Dışişleri Teşkilatı'nı Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasının önünü açtığı belirtiliyor.

FİDAN DURUMA EL KOYDU

Türkiye'de Suriyeli göçmenlere yönelik açık kapı politikası ve diğer ülke vatandaşlarına kolay vize verilmesi, özellikle Kayseri'de başlayan ve diğer şehirlere yayılan olaylarla gündeme geldi. Tepkiler sadece Suriyelileri değil, Afganistan ve Orta Asya ülkelerinden gelenleri ve Afrikalıları da kapsıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, selefi Mevlüt Çavuşoğlu'nun bıraktığı vize mirasından rahatsız olduğu ve suistimale açık uygulamaları sona erdirmek için çalışmalara başladığı belirtiliyor.

Çavuşoğlu döneminde vize başvurularında aracı kurumların devreye girmesi rahatsızlığa yol açmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri