Erdoğan, Akşener görüşmesi İyi Parti’ye de sürpriz oldu

Erdoğan Akşener görüşmesi Ankara kulislerini hareketlendirdi. İçeriği merak edilen görüşme için teklifin kimden geldiği henüz bilinmiyor. Görüşmenin, İyi Parti için de sürpriz olduğu öğrenildi.

AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 17.00'de İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile Beştepe'de bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de Meral Akşener’i kabul edeceği haberi Başkent kulislerini hareketlendirdi.

Kabul sürpriz görüşme olarak değerlendirilirken, içeriği merak konusu oldu.

Meral Akşener, Genel Başkan olarak girdiği 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından kurucusu olduğu İyi Parti’yi kurultaya götürmüş ve aday olmamıştı.

Akşener’in, 31 Mart seçimlerine Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde birlikte hareket ettiği Millet İttifakı’ndan ayrılarak, tek başına girmesi tartışma konusu olmuş, İyi Parti’de kopuşlar yaşanmıştı. Akşener’in bu kararı muhalefet çevrelerinde “AK Parti’ye hizmet” olarak değerlendirilmişti.

İyi Parti Genel Başkanlığından ayrıldıktan sonra haftalarca ortalıkta gözükmeyen Meral Akşener, önceki gün Tansu Çiller’in eşinin cenazesine katılarak, objektiflere takılmıştı. Akşener, başka da bir etkinlik, açılış, yemek gibi organizasyonlarda yer almamıştı.

TEKLİF KİMDEN GELDİ?

Bu noktada İyi Parti eski Başkanı Meral Akşener’in, bugün Beştepe’de AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’la biraraya gelecek olması hayli dikkat çekti.

Kabul sürpriz görüşme olarak değerlendirilirken, içeriği merak konusu oldu. Görüşme gündem maddeleri kadar teklifin Akşener’den mi yoksa Erdoğan’dan mı geldiği de henüz bilinmiyor.

İYİ PARTİ İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU

Görüşmenin, Akşener sonrası Musavat Dervişoğlu Genel Başkanlığında yoluna devam eden İyi Parti çevrelerinde de sürpriz karşılandığı öğrenildi.

17.00’deki görüşme sonrası Akşener’den açıklama bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri