Devlet Bahçeli Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a sahip çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı çevrelerce Sinan Ateş cinayetiyle bağlantılı olduğu ileri sürülen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a sahip çıktı. Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma etkinliğinde Yıldırım'ı ardına alarak konuştu.

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da suikast sonucu öldürülmesi olayı gündemdeki yerini korurken, MHP lideri Devlet Bahçeli dikkat çeken bir görüntü verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı çevrelerce Sinan Ateş cinayetiyle bağlantılı olduğu ileri sürülen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a sahip çıktı.

ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ ANDI

Bahçeli, 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü kapsamında ziyaret ettiği Ülkücü Şehitler Anıtı önünde konuşma yaparken arkasına Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı aldı.

Bahçeli'nin bu hareketi Sinan Ateş cinayetiyle alakalı olduğu ileri sürülen "Ahmet Yiğit Yıldırım'a sahip çıkma" olarak değerlendirildi.

Nitekim Bahçeli konuşmasında, Sinan Ateş cinayeti üzerinden bir takım iddiaları ortaya atan Now TV, Halk TV ve Sözcü gibi yayın organlarına tepki gösterdi.

HODRİ MEYDAN

Bahçeli şöyle konuştu: "Halk TV, Now TV, Sözcü TV başta olmak üzere, MHP ve Ülkü Ocakları düşmanlığının sahnesine dönüşen gazete ve televizyonlarda, yurt içinden veya yurt dışından katılarak itibar cellatlığına soyunan, haksız ve hayasız iddialarda bulunan, şerefsizliğin kisvesine bürünen kimler varsa, mahkemede dinlenmelerini, ifadelerinin alınmasını, şayet varsa tevsik edilmiş bilgi, belge ve bulgularını mahkemeye sunmalarını istiyor, bu hususta adli müracaatımızı en kısa sürede gerçekleştireceğimizi şehitlerimizin manevi huzurunda ilan ediyorum. Hesaplaşacağız, sonuçta ise muhasım müfterilerle kesinlikle helalleşmeyeceğiz. Allah’ın izniyle bunların hepsinin üstesinden geleceğiz."

AYŞE ATEŞ'İN İDDİALARI

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş gerek ifadelerinde gerekse açıklamalarında, eşinin öldürülmesi olayında MHP eski Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın da parmağı olduğunu ileri sürüyordu.

Ayşe Ateş, Sözcü Yazarı İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada da, eşinin öldürülmeden bir kaç ay önce kendisine "Olcay ve Ahmet beni öldürmek için kiralık katil arıyor" dediğini iddia etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri