Deprem bölgesinde inşa edilen evler Ankara’da sergileniyor

6 Şubat depremleri sonrasında 11 ilde inşa edilen köy evleri, Ankara’da Millet Bahçesi’ne kurulan bir prototip ile sergileniyor. Köy evleri ziyaretçiler tarafından ilgiyle geziliyor. Başkentli vatandaşlar konutlara tam puan verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 930 şantiyede 110 bin 450 personel, depremzedelerin yaralarını sarmak için yoğun bir çaba harcıyor.

680 BİN EV KULLANILAMAZ HALDE

Depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında, bugüne kadar 6 milyondan fazla bağımsız bölüm incelendi. İncelemeler sonucunda 680 bin konut ve 170 bin ticari alandan oluşan toplam 850 bin bağımsız bölümün ağır hasar aldığı ve kullanılamaz hale geldiği belirlendi.

Depremzedelerin acil barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ilk etapta konteynerler kullanılarak geçici barınma alanları ve iş yerleri inşa edildi. Etütleri yapılmış sağlam zeminlere sahip rezerv alanlarda kalıcı konut inşa faaliyetlerine hız verildi.

Bu kapsamda 207 bin konutun rezerv alanlarda inşası devam ederken, şehrin hafızasını barındıran sağlam zeminlerde ihalesi yapılan 50 bin konutun inşasına başlandı.

GÖRENLER TAM NOT VERDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesinde toplamda 100 bin adet inşa edilecek köy evlerini Ankara’da tanıttı. Başkentli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, brüt 110 metrekare olarak tasarlanan evler tam not aldı.

Evin muhtelif bölümlerinin hacimleri şu şekilde:

Banyo 6,39 m², tuvalet 2.34 m², mutfak 11.32 m², antre 13.93 m², veranda 7.7 m², yatak odası 10.20 m², yatak odası 9.17 m², yatak odası 13.70 m², salon 23.62 m²

TEKNİK ÖZELLİKLER

Evin barındırdığı teknik özellikler vatandaşlara tek tek tanıtıldı. Öne çıkan detaylar şöyle:
-Metal kiremit çatı kaplaması
-Çelik çatı konstrüksiyonu
-2 kat akrilik esaslı dış cephe boyası
-100 mm ısı-ses levhası
-Nem bariyeri

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri