AK Partili vekilden tasarruf teklifi: O emeklilerin maaşı kesilsin

AK Partili vekil tasarruf çağrısı yaparak “emekli maaşları ödenmesin” dedi. Vekil, bu yolla bir ayda yaklaşık 6 milyar TL tasarruf sağlanacağını belirterek “Bin bereket versin” dedi.

Hükümet’in açıkladığı Tasarruf Tedbirleri tartışılmaya devam ederken, AK Partili bir isimden dikkat çeken bir öneri geldi. AK Partili vekil tasarruf çağrısı yaparak “emekli maaşları ödenmesin” dedi.

2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti’den Gaziantep Milletvekili seçilmiş bir isim olan Şamil Tayyar, Tasarruf Tedbirleri Paketi’yle ilgili tartışma çıkaracak bir teklifte bulundu. AK Partili Şamil Tayyar, tasarruf çağrısı yaparak “emekli maaşları ödenmesin” dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Şamil Tayyar, “Emekli maaşı yüksek olan milletvekili, üst düzey bürokrat ve yargı mensuplarına bu ödeme yapılmasın. 16 milyon emekliden 2 milyonunun bu ölçekte olduğunu varsayalım, 6 milyar lira yapar. Haziran başı tek kalemde doğrudan tasarruf” ifadelerini kullandı.

“BİN BEREKET VERSİN”

Şamil Tayyar’ın paylaşımı şöyle: “Emeklilere dini bayramlarda yılda iki kez dağıtılan 3 bin liralık ikramiye, sosyal amaçlı bir uygulamadır. Hayat şartlarını iyileştirmeye yönelik bir amaca hizmet eder. Bugün gelinen noktada emekli maaşları dağılımındaki aşırı dengesizlik, bu sosyal uygulamayı yeniden gözden geçirmeyi zorunlu kılıyor. Önerim şu: Emekli maaşı yüksek olan milletvekili, üst düzey bürokrat ve yargı mensuplarına bu ödeme yapılmasın. 16 milyon emekliden 2 milyonunun bu ölçekte olduğunu varsayalım, 6 milyar lira yapar. Haziran başı tek kalemde doğrudan tasarruf. Bin bereket versin.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri