ABD seçimleri yaklaştı: Rus medya kuruluşlarına ceza kararı

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın önde gelen devlet yayın gruplarına ve yöneticilerine yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. RT (Russia Today) Medya Grubu Direktörü Margarita Simonyan ile RT, RIA Novosti, Ruptly ve Sputnik maddi ceza aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın önde gelen devlet yayın gruplarına ve yöneticilerine yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. RT (Russia Today) Medya Grubu Direktörü Margarita Simonyan ile RT, RIA Novosti, Ruptly ve Sputnik gibi yan kuruluşlar, yaptırımlardan etkilenen isimler arasında yer aldı.

ABD Adalet Bakanlığı, Rusya'ya bağlı bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarını, yaklaşan 5 Kasım ABD başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalışmakla suçladı. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında Moskova yönetimine yönelik sert açıklamalarda bulunarak, Rus medya organlarının Amerikan kamuoyunu seçim öncesinde etkilemek için örtülü bir şekilde kullanıldığını belirtti.

CİDDİ YAPTIRIM UYGULANACAK

Garland özellikle RT'nin Moskova tarafından, ABD başkanlık seçimleri öncesinde kamuoyunu manipüle etmek amacıyla aktif olarak kullanıldığını iddia etti. Ayrıca Rusya'nın yönlendirdiği çeşitli sosyal medya platformları ve kullanıcılarının da benzer şekilde Amerikan seçmenlerini etkilemeye çalıştığını ifade etti.

Bakan Garland, iki RT çalışanı olan Kostiantyn Kalashnikov ve Elena Afanasyeva'nın sosyal medya üzerinden ABD'de siyasi etki yapmak amacıyla 10 milyon dolar harcadıklarını tespit ettiklerini ve iki ismin de yaptırım listesine alındığını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri