Uzmanı uyardı: Ayak sağlığı bozulursa vücut korumasız kalıyor

Ortoped yetkilisi Seçkin Sazak, ayak sağlığına dair önemli açıklamalar yaptı. Sazak, ayağın üstüne doğru basılmadığında rutin ağrılara ek olarak dizde, kalçada, belde ve omurda sağlık sorunu yaşanabileceğini kaydetti.

Ortoped Sağlık Yürüme Analizi ve Kişiye Özel Tabanlık Şirket Ortağı Seçkin Sazak, ayak ağrısının önemine dikkat çekerek, yaygın soruna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sazak, "Ayak ağrısı çok yaygın bir sorundur. Ancak ayaklarımız ağrıyana kadar, ayaklarımızın varlığının farkında bile olmayız. Birçoğumuz bu sorunu hayatımızın çeşitli dönemlerinde yaşayabiliriz. Ağrı bazen dayanılmaz hale bile gelebilir. Bunu yaşayan bilir" dedi.

Ortoped yetkilisi Sazak, ayağın vücudun en karmaşık kısımlarından biri olduğunu belirterek, "Birçok eklem, kas, tendon ve bağ ile birbirine bağlanan 26 kemikten oluşur. Ayaklarımız her gün, bir yerden bir yere giderken veya zıplarken, koşarken, oynarken günlük aktivitelerimizde bizi taşırlar. Ayak, birçok strese karşı hassastır. Ayak sorunları; ağrıya, iltihaplanmaya veya yaralanmaya neden olabilir" ifadelerini kullandı.

AYAKKABI DOĞRU SEÇİLMELİ

Ayak ağrısının genellikle ayak fonksiyonunun doğru olmamasından kaynaklandığını vurgulayan Sazak, "Uygun olmayan ayakkabılar giydiğimiz zaman ayağımız olduğundan daha kötü bir hal alabilir ve bazı durumlarda daha büyük ayak sorunlarına neden olabilir. Zamanla aşırı kullanım veya çeşitli hastalıklar nedeniyle ayaklarda, ayak bileklerinde ve alt uzuvlarda ağrılar ortaya çıkabilir" dedi.

Sazak, taban ağrılarının yaygın bir sorun olduğunu belirterek, "Bu rahatsızlık hafif bir ağrıdan, ayakta durmayı veya yürümeyi zorlaştıran keskin bir ağrıya kadar değişebilir. Taban ağrılarının yanlış ayakkabı giymekten veya altta yatan tıbbi durumlara kadar çeşitli olası nedenleri olabilir" açıklamasında bulundu.

DOKTORA GÖRÜNMEKTE FAYDA VAR

Sazak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ağrılarınız olduğunda öncelikle mutlaka zaman kaybetmeden bir ortopedi ve travmatoloji uzmanına görünün. Unutmayalım ki ayaklarımız çok değerli. Ayaklarımız doğru basmadığında ağrıların yanında ayakta, dizde, kalçada, belde, omurda birçok soruna neden olabilir. Doğru ayakkabı, doğru tabanlık, doğru egzersizlerle ayak ağrılarınız geçebilir"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri