Sakarya’da maymun çiçeği virüsü iddiası

Maymun çiçeği virüsünün Türkiye’de de görüldüğü ileri sürüldü. Sakarya’da Afrika kökenli bir kişinin maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alındığı iddia edildi. Sakarya maymun çiçeği iddialarıyla çalkalanırken, Bakanlık'tan açıklama bekleniyor.

Tüm dünyada büyük tedirginliğe neden olan maymun çiçeği virüsünün Türkiye’de de görüldüğü ileri sürüldü. Sakarya’da Afrika kökenli bir kişinin maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alındığı iddia edildi. Sakarya maymun çiçeği iddialarıyla çalkalanırken, Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama bekleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği virüsüyle ilgili Sakarya'da dikkat çeken bir olay meydana geldi. Sakarya'da Afrika kökenli bir kişinin Maymun Çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alındığı bildirildi.

"SENEGALLİ KADIN KARANTİNAYA ALINDI"

Yerel basında çıkan haberlere göre, Sakarya maymun çiçeği iddialarının detayları şöyle:

Sabah saat 10.00 civarında 34 yaşındaki Senegalli bir kadın, cilt rahatsızlığı şikayetiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine başvurdu.

Acil servis doktoru, hastanın vücudundaki lekeleri fark edince kadını özel bir odaya aldırarak karantinaya aldı.

Yine yerel basında yer alan haberlere göre, yapılan ilk incelemelerde yabancı uyruklu kadının cilt hastalığına bağlı bir rahatsızlığı olduğu tespit edildi. Şu ana kadar Maymun Çiçeği tanısı konulmadığı, incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Bir cilt hastalığı olan 'Lupos' teşhisi konan kadının, hâlâ SEAH'ın acil servisinde izole bir odada tutulduğu kaydedildi.

Sakarya maymun çiçeği iddialarıyla çalkalanırken, Bakanlık'tan açıklama bekleniyordu. Açıklama Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'nden geldi.

İL SAĞLIK'TAN AÇIKLAMA: MAYMUN ÇİÇEĞİ İLE UYUMLU DEĞİL

Sakarya maymun çiçeği iddialarıyla ilgili Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Çeşitli medya organlarında yer alan ‘Sakarya'da maymun çiçeği şüphesi ile bir kişi karantinaya alındı!’ başlıklı haberlerin ardından kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapma gereği görülmüştür. Basında yer alan habere konu olan Senegal uyruklu hastanın öyküsünde iki yıldır devam eden ve halk arasında Kelebek Hastalığı olarak da bilinen Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) hastası olduğu belirlenmiştir, hastanın SLE tedavisi devam etmektedir. Hasta, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından değerlendirilmiş olup, iddialarda belirtilerin M çiçeği (mpox) olarak bilinen hastalıkla uyumlu olmadığı anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri