"DSÖ insanları manipüle ediyor"

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Özcan Yücel uyarılar yapılan maymun çiçeği virüsüne karşı eleştirilerde bulundu. Maymun çiçeği virüsü ilgili Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi’ndeki bir makaleyi paylaşan Yücel, “DSÖ dünyayı manipüle ediyor” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü maymun çiçeği virüsünün hızla yayıldığını ve yüksek ölüm oranına sahip olduğunu açıkladı. Aşı üreticilerine de çağrıda bulunan DSÖ aşı sürecinin başlatıldığını ve iki aşının Acil Kullanım Listesi için değerlendirildiğini söyledi. Konuya ilişkin “Maymun çiçeği aşıları ve yan etkileri: Madalyonun diğer yüzü” adlı makaleden alıntı yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Özcan Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hastalık 1970’den beri biliniyor. Sizleri korkutmalarına izin vermeyin! 2022’de günde 1000 olgu bildirilirken hiçbir şey yok. Koskoca dünyada bugün günde 100 vaka bildirilirken aynı teşkilat acil kodlu bildiriler yayınlıyor. Maymun Çiçeği aşısı var mı? Var. Hemde çok uzun süredir var. FDA’nin onayladığı 3 canlı aşı var. Üzgünüm, sattığınız şeyi satın almıyorum!” dedi.

100 VAKAYA ACİL KOD

Uzman Doktor Özcan Yücel, maymun çiçeği virüsü ve aşısına dair şu açıklamalarda bulundu;

“Maymun Çiçeği virüsü olayına eleştirel bir bakış. Hastalık 1970’den beri biliniyor. Hastalığa yakalanmanız durumunda sağ kalma olasılığınız yüzde 99.9’dur. Sizleri korkutmalarına izin vermeyin! Sekiz milyarlık dünya nüfusunda Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından 2022’de günde 1000 olgu bildirilirken hiç bir şey yok. Koskoca dünyada bugün günde 100 vaka bildirilirken aynı teşkilat acil kodlu bildiriler yayınlıyor. Dünya Sağlık Teşkilatı yine tüm dünyayı manipüle ediyor.”

AŞI MEVCUT AMA...

“Maymun Çiçeği aşısı var mı? Var. Hemde çok uzun süredir var. FDA’nin onayladığı 3 canlı aşı var. Bu aşıların uzun dönem sonuçları var mı? Var. Kitlesel aşılamalar için bence uygun değil. Her 175 kişide 1 perikardit/ miyokardit bildirilmiş. Tüm bunlar, yüzde 99,942'lik bir sağ kalım oranına sahip, enfeksiyon yaygınlığının tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğu bir enfeksiyon için ve bizi küresel bir endişe olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar. Üzgünüm, sattığınız şeyi satın almıyorum!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri